Twitter krijgt drie nieuwe handige functies

Twitter
© iStock / Sundry Photography
Musk heeft vannacht een drietal nieuwe functies voor Twitter aangekondigd. Binnenkort zou je onder andere kunnen videobellen met andere Twitteraars.

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk verdwenen verschillende functies van het platform. De miljardair sloot bijvoorbeeld het geïntegreerde nieuwsbriefplatform Revue. Ook besloot Musk de toestelweergave bij tweets te verwijderen, en kwam de gratis API-toegang te vervallen. Een half jaar na de overname lijkt de topman echter toe aan wederopbouw, en kondigt het woensdag drie nieuwe functies aan voor Twitter.

Om te beginnen maakt Twitter DM’s overzichtelijker. Vanaf heden kunnen gebruikers namelijk op alle berichten in de DM reageren, zoals dat bijvoorbeeld ook mogelijk is in WhatsApp. Handig als je nogal eens lange gesprekken voert met mede-Twitteraars en dit uitloopt in onoverzichtelijke DM’s. Daarnaast breidt Twitter de emoji-reactiemogelijkheden uit. Voordien was dit beperkt tot hartjes – inmiddels kun je kiezen uit alle emoticons.

Beveiligde DM’s

DM’s moeten vanaf donderdag ook een pak veiliger worden. Dan lanceert Twitter ‘Encrypted DM’s V1.0’. De verfijning van die encryptie blijft ook toenemen naar mate de tijd vordert, concludeert de topman. Hoe de encryptie precies werkt is niet precies bekend. Het lijkt er in ieder geval op dat het bedrijf gebruikmaakt van eind-tot-eindversleuteling (E2E). Met zulke versleuteling kan niemand met je berichten meekijken.

Duiding daarover blijft echter vaag. Zo is niet bekend welk encryptieprotocol Twitter gebruikt voor de beveiligde DM’s. Verschillende platformen, waaronder Signal en Telegram gebruiken het Signal Protocol. Of Twitter een open source-protocol gebruikt, blijft dus voorlopig vooral nog een vraag.

Uitgelicht artikel Twitter Oude Twitter-accounts verdwijnen binnenkort

Videogesprekken op Twitter

De laatste functie die Musk aankondigt is voor videogesprekken. Wanneer dat mogelijk gaat zijn, is niet bekend. Geweten is dat Twitteraars elkaar onderling kunnen videobellen. Momenteel is het al mogelijk om audiogesprekken te starten als Space. ‘Spaces’ zijn echter bedoeld voor groepen; bovendien bleef de mogelijkheid uit om video toe te voegen aan zulke gesprekken.

ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals