Nieuws

Google Drive niet meer bruikbaar op oudere Windows-versies 

Google Drive
© Google
Google Drive zal Windows 8, Windows 8.1 en de 32-bitsversie van Windows 10 vanaf augustus niet meer ondersteunen. Die systemen zijn intussen te verouderd.

Op 10 januari van dit jaar zette Microsoft zelf al de ondersteuning stop voor Windows 8, Windows 8.1 en Windows 7. Het vraagt immers heel wat middelen om oudere systemen (die een andere structuur gebruiken) te blijven voorzien van de nieuwste updates en ervoor te zorgen dat ze goed blijven functioneren met specifieke toepassingen, zoals Google Drive.

Het gaat voor alle duidelijkheid om de clientversie van Google Drive, waarmee je bestanden in de Google Drive-map van Windows Verkenner kan synchroniseren met je cloudbestanden. Uiteraard kan je wel nog gewoon de webversie van Google Drive blijven gebruiken om bestanden te up- of downloaden.

Ook Windows 10-support sneuvelt 

Het mag opvallen dat ook de ondersteuning voor Windows 10 al beëindigd wordt. Dat gebeurt ergens in de tweede helft van 2023. Het gaat wel enkel om de 32-bitsversie van het besturingssysteem. Die springt minder efficiënt om met RAM dan de 64-bitsversie van Windows 10 (die het RAM in 64 ‘vakjes’ kan opdelen).

Hoewel je Google Drive dus wel gewoon de browser zal kunnen blijven gebruiken, hangt de verdere ondersteuning niet per se van Microsoft af. Naast Edge heeft ook Google Chrome de ondersteuning voor Windows 8-apparaten al stopgezet. Mozilla Firefox wacht daar nog even mee, tot september 2024. Apple-gebruikers moeten minstens over macOS 10.15.7 beschikken om de Google Drive-app te kunnen blijven gebruiken.

Uitgelicht artikel Google Drive Spamfolder moet Google Drive veiliger maken

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business