Nieuws

Twitter verlengt contract met Google niet, verplaatst diensten

Twitter
© iStock / bombuscreative
Twitter heeft sinds 2018 een contract met Google voor het gebruik van servers. Nu blijkt dat Twitter het contract niet wil verlengen en zijn diensten verplaatst.

In een contract uit 2018, met een waarde van een biljoen dollar, staat beschreven dat Twitter Google Cloud servers in gebruik neemt voor een aantal van zijn diensten. Normaal zou het contract op 30 juni hernieuwd moeten worden. Nu raakt echter bekend dat Twitter daar niet zo veel geld voor over heeft en afscheid neemt van de Google Cloud-servers.

Heel wat belangrijke Twitter-diensten maken momenteel nog gebruik van die servers. Als het aan de microbloggingsite ligt duurt dat echter niet lang meer: in San Francisco zijn ze volop in de weer met diensten tussen servers te verplaatsen. Zo’n overzetting gebeurt doorgaans niet zonder slag of stoot. Het lijkt er dan ook op dat het medium met de nodige vertragingen kampt. Het is dan maar de vraag of alle diensten tijdig overgezet kunnen worden, voor het contract met Google op z’n einde loopt.

Daardoor hangt er mogelijks een zware bui boven het sociale medium. Sommige tools, waaronder Smyte – een moderatieplatform dat Twitter sinds 2018 in gebruik heeft – lopen het risico om offline te gaan. Dat zou flinke problemen kunnen opleveren voor Twitter. Met Smyte zouden ook alle algoritmen die gebruikt worden om spam en kinderpornografisch materiaal op te sporen offline gaan.

Uitgelicht artikel Twitter Twitter verliest hoofd trust en safety-afdeling

Veel zal dus afhangen van de snelheid waarmee bij Twitter diensten overgezet worden. Met die overzetting zijn de problemen waarschijnlijk niet van de baan. Het moderatieplatform Smyte zou volgens Engadget al langer met problemen kampen en regelmatig crashen. Of de dienst beter draait op de infrastructuur van Twitter dan die van Google Cloud lijkt bovendien onwaarschijnlijk.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business