Renders en specificaties Sony WF-1000XM5 duiken op

Sony WF-1000XM5 renders
© Sony
In maart lekten de eerste foto's van de WF-1000XM5 draadloze oortjes uit. Via de Walkman Blog zijn ditmaal meer foto's en ook specificaties naar buiten gebracht.

Verwacht wordt dat Sony op korte termijn de WF-1000XM5 lanceert. De draadloze oortjes nemen het op tegen Apple’s AirPods, Samsung’s Galaxy Buds Pro en Bose’s QuietComfort Earbuds. Wat het ontwerp van de nieuwe Sony’s betreft, ontdekken we meteen een vleugje WF-1000XM4. De gelekte oortjes bevatten namelijk dezelfde koperen accenten. Wel zijn ze flink afgevallen, stelt de Walkman Blog. Eén oortje van de WF-1000XM4 woog 7,3 gram; dit daalt op de XM5 naar slechts 5,9 gram.

Die gewichtsbesparing is niet alleen te danken aan gewijzigde interne componenten. De behuizing zelf is ook flink gekrompen, zoals te zien op de afbeelding hieronder. Exacte afmetingen van de XM5-oortjes zijn niet bekend. Toch durft de Walkman Blog te stellen dat het draagcomfort flink verbeterd moet zijn ten opzichte van de XM4’s.

WF-1000XM5 formaat
© Walkman Blog

Wat ten slotte opvalt aan het ontwerp is het glimmende plastic. Eerder gebruikte Sony steeds matte plastics voor zijn WF-serie. Met de XM5 lijkt dit gedaan te zijn. Zowel de Walkman Blog en WinFuture tonen ons oortjes met glanzend plastic.

Accuduur blijft gelijk

Wie verwacht dat de gekrompen behuizing een slechtere batterijduur oplevert, wordt door gelekte specificaties alvast gerustgesteld. De specificatielijst maakt melding van 24 uur batterijduur, inclusief oplaadcase. Dit is gelijk aan de batterijduur van de XM4’s. Wel is onduidelijk of dit getal geldt met of zonder actieve ruisonderdrukking (ANC). Op Sony’s WF-1000XM4 kon je 24 uur accuduur halen met ANC. Verder lezen we op de specificatielijst dat ‘drie minuten laden’ in de case gelijkstaat aan ‘één uur luistertijd’.

Uitgelicht artikel Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II review: ‘het beste’ komt met een prijskaartje

Multipoint-connectie

De gelekte specificatielijst maakt ook vermelding van multipoint-connectie, waardoor je meerdere toestellen tegelijk met de oortjes kan verbinden. Daarnaast is ondersteuning voorzien voor Qi draadloos laden, in-ear detectie en ‘PreciseVoicePickup Technology’. Hiermee kan de XM5 je stem efficiënter onderscheiden van omgevingsgeluid tijdens telefoongesprekken en spraakopnamen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business