Nieuws

Google maakt tabletapps vindbaar in de Play Store

Google Pixel Tablet
© Google
Bij Android ligt de focus op smartphones en apps worden vooral ontwikkeld voor gsm's en Chromebooks. Nu krijgt ook de tablet wat aandacht van Google.

Wie de Google Play Store opent, ziet hoogstwaarschijnlijk een scherm met enkel smartphone- of Chromebook-apps verschijnen. Soms lijkt het haast of Google vergeten is dat tablets bestaan – apps voor die apparaten staan namelijk gewoon tussen de andere apps. Gebruikers kunnen dus enkel op goed geluk zoeken naar een specifieke app.

Google zet die situatie nu eindelijk recht. De zoekmachingegigant probeert al een tijdje het Android-besturingssysteem beter te optimaliseren voor tablets. Ook de Google-apps werden bijgewerkt om beter te functioneren op een groter scherm. Ergens hoopt Google op die manier het goede voorbeeld te geven voor andere ontwikkelaars, die ook aan hun tabletapps zouden moeten sleutelen.

Google maakt niet alleen optimalisaties in de eigen apps, maar ook in de manier waarop gebruikers deze apps vinden. Op je zoekopdrachten in de Google Play Store kan sinds kort namelijk een extra filter toegepast worden, merkte 9to5Google. Tot op heden had je in de Play Store keuze uit een scherm met smartphone-apps en uit een scherm met “apps voor andere apparaten”. Aanvankelijk kwamen onder die laatste categorie apps voor verschillende apparaten in één lijst te staan. Nu kan je kiezen voor welk apparaat je aan het zoeken bent: Chromebook, tablet, of misschien zelfs voor de auto?

Wie wil kan na het kiezen van een apparaat de zoekopdracht verder verfijnen. Al is dat niet altijd nodig: voor tablets verschijnen er slechts een dertigtal apps in de lijst. Gelukkig dat die dertig apps nu vlot te vinden zijn.

Uitgelicht artikel Google Pixel Tablet Google brengt Pixel Tablet uit voor 679 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business