Google brengt Pixel Tablet uit voor 679 euro

Google Pixel Tablet
© Google
Na jaren van afwezigheid uit het tablet-segment op Android, keert Google terug met de Pixel Tablet. De tablet kost 679 euro en komt inclusief (speaker)dock.

Exact één jaar geleden liet Google de Pixel Tablet voor het eerst zien. Over een lanceringsdatum liet de zoekgigant toen nog niets weten. Ook bleef het op de vlakte over functies die de tablet zou meekrijgen. Woensdagavond tijdens I/O 2023 was het zover: de officiële introductie. Wel duurt het nog even voordat de tablet in de (digitale) winkelschappen ligt. Volgens Google is de tablet op 20 juni te koop. Je betaalt er dan 679 euro voor (128 GB), of 779 euro voor de variant met 256 GB opslag.

Specificaties Pixel Tablet

Buiten de prijs om weten we inmiddels ook alle specificaties van de tablet. Zo vind je onderhuids de Tensor G2-chipset van Google, 8 GB RAM en dus 128 of 256 GB opslaggeheugen. De batterij betreft een 27Wh Li-Po exemplaar; goed voor 12 uur videostreaming, stelt de zoekgigant. Markant is dat er geen oplaadsnelheden worden genoemd – noch voor de usb-c-poort, noch voor de pogo-pins op het bijgeleverde dock.

Uiteraard mag ook een (groots) scherm niet ontbreken. Op de Pixel Tablet vind je een 10,95 inch groot lcd-scherm met een QHD-resolutie en een piekhelderheid van 500 nits. De beeldverversing blijft steken op 60 Hz. Dat valt ons wel enigszins tegen: concurrerende tablets als de OnePlus Pad stijgen naar 90 of zelfs 120 Hz. Daarmee voelt de Pixel Tablet vermoedelijk een pak minder vloeiend aan dan directe concurrenten.

Meegeleverd dockingstation

Het opladen van de tablet doe je in principe via het meegeleverde dock. Dit gebeurt via de vier pogo-pins achterop de tablet. Overigens is het daarmee nog niet gedaan met de functies van het dock. Google verwerkte er namelijk ook een speaker in. Zodra de tablet op het dock zit, kan je simpelweg een nummer beginnen afspelen om de speaker in het dock te activeren. Hiermee krijg je vooral meer bas te horen, tot vier keer meer dan uit de speakers op de tablet, stelt Google.

Dock voor Pixel Tablet
Dock voor Pixel Tablet – © Google

Daarnaast dient het dock als fotolijstje voor momenten dat de tablet niet in gebruik is. Ook werkt de tablet op het dock als smarthome-centrum. Zo schakel je bijvoorbeeld in één klik de lampen uit, kijk je naar videobeelden van je beveiligingscamera of pas je de verwarmingstemperatuur aan. In de doos van de Pixel Tablet vind je één zo’n dockingstation. Wil je er meer hebben? Dan betaal je 149 euro voor elk bijkomend exemplaar.

Verkoop vanaf juni

Op de verkoop van de Pixel Tablet moeten we nog enkele weken wachten. Vanaf 20 juni wordt de tablet aan klanten geleverd. In België is de tablet niet officieel verkrijgbaar. Nochtans komen we de tablet ook niet tegen bij Fnac of andere retailers die zulke toestellen meestal importeren. Koop je de tablet in Nederland, waar hij wel gewoon te koop zal zijn, dan kost hij je 679 euro voor 128 GB opslag. Heb je meer opslaggeheugen nodig? Dan betaal je 100 euro meer (779) voor 256 GB opslag.

Meer weten over I/O 2023. Lees dan ook de volgende artikelen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business