Nieuws

Google presenteert Pixel Fold tijdens I/O 

pixel fold
© Google
Nadat Google aan het begin van de week het bestaan van de Pixel Fold bevestigde, werd de foldable nu uitgebreid voorgesteld tijdens I/O.

Kort door de bocht wordt de Pixel Fold een vouwbare Pixel 7 Pro. Hij krijgt dezelfde Tensor G2-chipset aan boord en zal een prijskaartje dragen van 1.799 dollar (wellicht een equivalent in euro). Een specifieke releasedatum gaf Google wel nog niet, maar het toestel zou alvast “in de loop van volgende maand” beschikbaar moeten zijn. De foldable komt niet naar de Benelux, maar zal wel in Duitsland en Frankrijk te koop zijn.  

Specificaties Pixel Fold 

Zoals we vorige week al vernamen, heeft de Pixel Fold opengevouwen een schermcapaciteit van 7,6 inch. Toegeplooid beschik je aan de buitenkant al over een lijvig 5,8-inch-display. Beide oledpanelen hebben een refresh rate van 120 Hz en ondersteunen HDR. Het externe display is wel iets helderder, met 1.200 nits HDR en 1.550 nits aan maximale helderheid (tegenover 1.000 nits HDR en 1.450 nits piekhelderheid). 

De foldable heeft verder nog 12 GB RAM aan boord en dat maakt hem even vlot als de Pixel 7 Pro. De camera’s zijn iets minder krachtig dan die van Googles vlaggenschip, maar wel beter dan die van de Samsung Z Fold4. Op de buitenkant zit een 9,5 MP-lens en de selfiecamera is 8 MP sterk. Het camera-eiland met de primaire sensoren combineert een 48 MP-hoofdlens, 10,8 MP ultrawide en een 10,8 MP-telelens, met 5x optische zoom.  

Stevig scharnier 

Google besteedde naar eigen zeggen bijzondere aandacht aan het scharnier van de Pixel Fold, dat uit een “dual-axis, quad-cam gescynchroniseerd mechanisme bestaat”. Het moet de stevigheid van het toestel garanderen en de gebruiker tegelijkertijd toelaten om het met vloeiend gemak open te plooien om over te schakelen naar een tablet-achtige ervaring. 

Met de Fold beent Google de concurrentie bij, met features als het indelen van je scherm (om bijvoorbeeld op de bovenste helft een YouTube-video te kijken met de controleknoppen op de onderste helft). Verder kan je ook het externe scherm gebruiken om vertaalde tekst te tonen, terwijl je op het andere display input geeft.

Dikte en gewicht

Dat de specs iets lager liggen dan verwacht, heeft naar verluidt alles te maken met de dikte van het toestel, dat 283 gram weegt. Opengevouwen meet het 6 mm en dicht geplooid wordt de Pixel 12,1 mm dik. Google moest daar rekening mee houden en zag zijn keuze voor geschikte cameralenzen wellicht een beetje beperkt. Hoe dan ook mikt Google met de Pixel Fold op hetzelfde publiek dat naar Samsungs Z Fold-toestellen lonkt. We zijn benieuwd hoe die concurrentiestrijd gaat uitpakken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business