Nieuws

Pixel Fold officieel onthuld door Google

pixel fold
Na maanden van geruchten heeft Google eindelijk de Pixel Fold officieel onthuld. Dat deed het met een korte videoclip op Twitter en YouTube.

De voorstelling van de Pixel Fold komt iets vroeger dan verwacht, want volgende week vindt Google’s eigen I/O-event plaats. De onthullende video met als titel ‘May the Fold be with you’ (een verwijzing naar Star Wars-dag) moet dan ook vooral als teaser dienen, om vervolgens op 10 mei alle details op de wereld los te laten.

Zoals eerder al uitlekte, heeft Googles eerste vouwbare telefoon een verticaal scharnier dat de telefoon een tablet-achtig uiterlijk geeft. Het concept is dan ook quasi hetzelfde als bij de Fold-smartphones van Samsung. Toegevouwen kan je de Pixel Fold ook gebruiken via een (best groot) touchscreen. Aan de achterkant van de telefoon zit het camera-eiland.

Google Fold snel beschikbaar 

De Google Fold zou niet meer lang op zich laten wachten. In de video en op de Google Store-pagina zegt de techreus “coming soon”. Mogelijk is de release al voor volgende maand. De nieuwe foldable gebruikt de Tensor G2-chipset die ook in de Pixel 7-toestellen zit.

Naar verluidt heb je opengevouwen maar liefst 7,6 inch aan schermruimte ter beschikking. Het secundaire coverscherm is met 5,8 inch ook niet klein. Een krachtige batterij zou goed moeten zijn voor 24 uur aan gemiddeld gebruik. Een officiële prijs is er nog niet, maar verwacht je aan een kost van rond de 1.700 dollar. Hopelijk mist Google zijn start niet en heeft het wat geleerd uit de zwakke scharnieren van de allereerste Samsung Fold. Meer nieuws volgt op I/O.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business