Nieuws

Google Pixel Fold duikt op in hands-on video

Google Pixel Fold
Beeld: HowToiSolve / OnLeaks
Google's Pixel Fold is voor het eerst opgedoken in een hand-onvideo. Het ontwerp lijkt grotendeels overeen te komen met eerder gelekte renders van de plooibare smartphone.

Na jaren van geruchten over een Pixel Fold is het moment op 10 mei daar. Google zou op die datum, tijdens I/O 2023, zijn eerste plooibare smartphone lanceren. OnLeaks onthulde het ontwerp van het vouwbare toestel eerder in de vorm van renders, maar livebeelden bleven uit. Via geruchtenmaker Kuba Wojciechowski duikt ditmaal een hands-onvideo van de vermeende Pixel Fold op.

Op nog geen zes seconden krijgen we de binnen- en buitenzijde van de foldable te zien. Wat direct opvalt zijn de schermranden aan de boven- en onderaan, met rechtsboven de selfiecamera. Van de buitenzijde valt voorlopig weinig te zien. We zien enkel een zwart scherm met de selfiecamera in een hole-punch notch. Het coverscherm lijkt wel breder dan op bijvoorbeeld de Galaxy Z Fold 4 en ligt meer in lijn van het display op de OPPO Find N2.

Google verslaat Samsung

Volgens eerdere geruchten meet het scherm van buiten 5,8-inch. Specifiek gaat het om een OLED-paneel met een Full HD-resolutie. Van binnen is eveneens een OLED-scherm aanwezig, ditmaal met een 7,6-inch-diagonaal. Eerder bleek dat Google met dit scherm mogelijk zelfs Samsung verslaat; de Pixel Fold zou namelijk een nieuw, M13, OLED-paneel gebruiken. Samsungs eigen Z Fold 5 moet het nog stellen met een M12-scherm. De exacte voordelen hiervan zijn overigens niet bekend.

Daarnaast zou Google het ‘duurzaamste scharnier op een vouwbare smartphone’ ooit gebruiken, zo bleek uit een recent lek van CNBC. Vermoed wordt dat het gaat om een waterdruppel-scharnier. Dit type scharnier gebruiken OPPO en Motorola ook voor hun vouwbare smartphones. Verwacht wordt dat Samsung dit scharniertype ook op zijn Z Flip5 inzet. Dit scharnier heeft als voordeel dat het scherm vlak kan dichtvouwen en dat de vouwlijn minder zichtbaar wordt.

Prijzen zijn bekend

Op andere vlakken lijkt de Pixel Fold grotendeels gelijk aan de Pixel 7 (Pro). Onderhuids vinden we bijvoorbeeld dezelfde Tensor G2-chipset. Qua camera’s voorziet Google in een 48-MP-hoofdcamera, 10,8-MP-telefotolens en ook de groothoeksensor schiet plaatjes in 10,8 MP.

Uitgelicht artikel Google Pixel 6a Google Pixel 6a wordt binnenkort nog goedkoper

Het high-endkarakter van de telefoon komt ook aan een high-endprijskaartje. Winfuture wist te melden dat de telefoon 1.700 euro kost in Europa. Daarvoor krijg je 12 GB RAM en 256 GB opslag. Ook komt er een model beschikbaar met 512 GB opslag. In de VS betaal je daar 1.919 dollar voor. Of de prijs in de EU daar gelijk aan is, blijft koffiedik kijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business