Nieuws

Google Pixel 6a wordt binnenkort nog goedkoper

Google Pixel 6a
© Google
Google houdt de Pixel 6a naar verluidt in zijn assortiment na de lancering van de Pixel 7a. Er volgt op dat punt ook een ‘flinke prijsverlaging’.

Google I/O 2023 lijkt in het teken te staan van nieuwe Pixel-toestellen. Verwacht wordt dat Google tijdens het evenement onder meer de Pixel 7a en Pixel Fold lanceert. Meestal betekent de lancering van een nieuwe generatie toestellen dat hun voorgangers, in dit geval enkel de Pixel 6a, langzaamaan de (digitale) winkelschappen verlaten. Met de Pixel 6a lijkt dat voorlopig niet te gebeuren, schrijven Jon Prosser en 9to5Google.

Geïnteresseerden voor de Pixel 6a kunnen zelfs rekenen op een flinke prijsdaling, meldt 9to5Google. Concrete informatie over de gedaalde prijzen wordt niet meegegeven. Geweten is dat de prijzen van de Pixel 6a nu al regelmatig tot ver onder de originele prijzen zakken. Bij Amazon België is de smartphone bijvoorbeeld te koop aan 339 euro, terwijl de originele adviesprijs 120 euro hoger ligt. Mogelijk daalt die prijs in de toekomst dus nog wat verder.

Hoelang de Pixel 6a beschikbaar blijft is niet geweten. Vermoedelijk probeert Google af te geraken van zijn voorraad aan Tensor G1-chipsets die het in de Pixel 6 (Pro) en dus de 6a heeft gebruikt. Het voortbestaan is mogelijkerwijs ook een gevolg van de populariteit van de telefoon. 2022 was voor Google het ‘beste Pixel-jaar ooit’, wat mogelijk is gedreven door sterkte verkopen van de Pixel 6a.

Pixel 7a in aantocht

Markant is de prijsdaling wel. Deze week raakte namelijk nog bekend dat de Pixel 7a mogelijk een pak duurder wordt dan zijn voorganger. In de VS zou het toestel 499 dollar kosten. 50 dollar meer dan de 6a, die aldaar voor 449 dollar werd verkocht.

Die prijsstijging zien we overigens wel terug in componentkeuzes. Google stapt immers over op de nieuwe Tensor G2-chipset uit zijn high-end smartphones van 2022 en kiest ook voor een nieuwe 64 MP primaire camera en 13 MP-groothoekcamera achterop. Nieuw is verder ook dat de smartphone draadloos geladen kan worden.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Google Pixel 8 krijgt een kleiner scherm

Meer details zullen vermoedelijk tijdens I/O 2023 worden bekendgemaakt. De conferentie vindt dit jaar plaats op 10 mei. Meestal kondigt Google tijdens dat evenement ook meteen nieuwe Android-versies aan en andere software- en hardwaretoepassingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business