Nieuws

Google Pixel 8 krijgt een kleiner scherm 

Google Pixel 8
Credit: OnLeaks/ MySmartPrice
De Google Pixel 8 krijgt een kleiner scherm. Dat meldt Ross Young van displayadviseur DSCC. Er komt wel een groter Pro-model, ter differentiatie.

Young meldt via Twitter dat Google zijn Pixel 8-telefoon kleiner maakt, om een duidelijker verschil te creëren met de Pixel 8 Pro. Er zou ook vraag zijn geweest naar een iets kleinere, meer handzame Pixel-telefoon. De compactere Google Pixel 8 krijgt een schermdiagonaal van 6,16 inch, tegenover de 6,32 inch van de Pixel 7. De Pixel 8 Pro krijgt dan weer hetzelfde schermformaat als zijn voorganger: 6,7 inch. 

Pixel 8 vs. Pixel 8 Pro 

Beide displays zouden ook weer door Samsung geleverd worden. Mogelijk bespaart Google voor het standaardmodel van de Pixel 8 zo ook wat op kosten. Indien de kwaliteit van dat paneel iets lager zou liggen dan dat van het Pro-model, dan zullen de meeste gebruikers dat wellicht niet opmerken, luidt de redenering. Bovendien zou het de ‘gewone’ Pixel 8 wat betaalbaarder kunnen maken voor wie niet te diep in de buidel wil tasten. Tegelijkertijd krijgen power users een extra reden om toch voor het Pro-model te kiezen, omdat het verschil met het standaardmodel ook visueel duidelijk is. 

Google spiegelt zich (ook wat de schermformaten betreft) aan de marketingstrategie van Apple. De iPhone 14 Pro en Pro Max zijn 6,12 inch en 6,69 inch groot. Toch heeft een kleinere Pixel 8 ook zijn nadelen. Een kleiner display biedt ook minder werkruimte en niet onbelangrijk: er is minder plaats voor een krachtige batterij. Benieuwd of Google de telefoon daardoor dikker zal moeten maken. 

De refresh rate zou voor beide versies van de telefoon wel hetzelfde blijven. Of we ook LTPO-technologie op de standaardversie van de Pixel 8 mogen verwachten, is niet duidelijk. De productie van beide displays start in mei.

Uitgelicht artikel Google Pixel 7a camera Officiële renders onthullen drie kleuropties Pixel 7a

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business