Tips

Zo deel je Play Store-apps op Android

Play Store apps delen
© iStock
In de Google Play Store zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wanneer je een vriend of vriendin een app wil aanraden, is het soms makkelijker om die te delen met de daarvoor gemaakte functie.

Soms is er een app waarvan je zoveel houdt dat je hem gewoon wil aanraden aan al je vrienden en familie. Maar wist je al dat je hen wat zoekwerk in de Google Play Store kan besparen? Er is namelijk een ingebouwde functie waarmee je eenvoudig apps kan delen met anderen. Zo ben je er zeker van dat iedereen de juiste app meteen kan downloaden.

Stap 1 / Google Play Store openen

Om te beginnen, ga je natuurlijk naar de Google Play Store op je Android-telefoon. Daar zie je bovenaan een zoekbalk met in de rechterhoek je profiel-icoon. Tik op het icoon om een nieuw menu te openen en tik daar op het eerste item Apps & apparaat beheren. In het volgende menu zie je normaal de optie Apps delen, met daarvoor een icoon dat wat lijkt op DNA. Ernaast staan twee knoppen, eentje om apps te versturen en eentje om ze te ontvangen.

Stap 2 / Apps verzenden

In deze stap gaan we ervanuit dat jij de persoon bent die een app wil delen. In de volgende stap draaien we de rollen om. Als je deze functie nog niet hebt gebruikt, zal je smartphone eerst vragen om bepaalde toestemmingen, zodat hij andere toestellen in de buurt kan detecteren. Daarna zie je een lijst met alle apps die op je smartphone geïnstalleerd zijn. Selecteer hier één of meerdere apps die je wil delen met de andere persoon. Tik op de groene pijl linksboven als je selectie klaar is. Er verschijnt nu een pop-up dat je moet wachten op de andere persoon.

Kies de apps die je wil verzenden.

Stap 3 / Apps ontvangen

De persoon die de apps zal ontvangen, tikt natuurlijk op die optie. Op diens telefoon worden dezelfde toestemmingen gevraagd om apparaten in de buurt te detecteren. Als alles goed gaat, ziet de persoon die de apps aan het versturen is op het scherm dat de andere telefoon in de buurt is. Tik op de telefoon en de apps worden meteen verstuurd. De ontvanger kan nu op zijn telefoon zien welke apps gedeeld worden. Vanuit die lijst kan je beslissen of de apps allemaal geïnstalleerd mogen worden. Je kan in één keer de hele reeks apps accepteren, maar ook bepaalde apps installeren en andere weigeren. Tot slot moeten beide smartphones verbonden blijven tot de apps geïnstalleerd zijn bij de ontvangers. Indien de verbinding verbroken wordt, stopt het hele proces en moet je opnieuw beginnen.

Beslis zelf welke apps je wil installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business