Agenda- en Mail-apps verdwijnen uit Windows

Microsoft Outlook logo
© Unsplash / Microsoft
Microsoft heeft bekendgemaakt de standaard Agenda- en Mail-apps vanaf 2024 verdwijnen van Windows 11-computers.

Microsoft werkt al langer aan de opvolger van de Agenda- en Mail-apps van Windows. Momenteel bevindt die opvolger – de vernieuwde Outlook-app – zich nog in de bètafase. Vanaf 2024 komt daar verandering in, schrijft Microsoft in een blogpost.

In eerste instantie verdwijnen de Agenda- en Mail-apps enkel van nieuwe Windows 11-machines. Bovendien kunnen gebruikers de apps tot eind 2024 via de Microsoft Store downloaden. Daarna komt het avontuur van beide applicaties ten einde.

Gebruikers die de testversie van Outlook willen proberen, hoeven daarvoor enkel een schakelaar in de Agenda- of Mail-app aan te klikken: ‘De nieuwe Outlook proberen’. Met één klik waan je je in de nieuwe, gratis Outlook-mailapplicatie. Klik je er nogmaals op, dan brengt Microsoft je weer terug in de oude, vertrouwde Windows Agenda- of Mail-app. Bij het overschakelen gaat geen data verloren, onderstreept de softwaregigant.

‘Voordelen Outlook voor Windows’

Microsoft introduceert met Outlook voor Windows een aantal handige functies. Zo biedt de app AI-integratie om je te helpen mails te schrijven. Verder integreert de mailclient agendafuncties en hoef je dus geen losse agenda-app te gebruiken. Schakelen tussen verschillende mailboxen is er ook niet meer bij: Outlook voegt alle ingestelde mailboxen namelijk samen tot één inbox. Wel kun je, indien nodig, nog wel alle mailadressen afzonderlijk benaderen.

Uitgelicht artikel Microsoft Microsoft spijkert oplossing voor Outlook-lek bij

Het duurt nog even vooraleer de Agenda- en Mail-apps definitief verdwijnen. Tot die tijd kun je dus alvast de nieuwe Outlook voor Windows testen. Daar hoef je niet voor te betalen: de nieuwe client is – net als de apps die het vervangt – gratis te gebruiken. In tegenstelling tot de betalende Outlook kan je met de gratis versie wel enkel mailadressen van Microsoft, Google en Yahoo koppelen. Eerder kwam de gratis versie van Outlook al beschikbaar op macOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business