Nieuws

Outlook nu gratis beschikbaar op Mac-toestellen

Outlook e-mail
MacOS krijgt er met Outlook een nieuw gratis mailprogramma bij. Voorheen kon je de app enkel downloaden als onderdeel van je Microsoft 365-abonnement of via een aparte licentie.

Daar komt nu een einde aan, waardoor Mac-gebruikers er een mailprogramma bij krijgen. De mailclient wordt gratis beschikbaar gesteld en kan door iedereen gedownload en gebruikt worden. Het programma kreeg een heuze make-over die het naadloos in het Mac-ecosysteem doet passen.

Het mailprogramma doet dan alles wat je ervan verwacht: van tijd tot tijd wordt nieuwe mail opgehaald en krijg je meldingen. De applicatie is geïntegreerd in MacOS, wat ervoor zorgt dat je de eerste regels uit de e-mail kan lezen vanuit meldingen en de menubalk. Ook zijn er meteen verschillende widgets beschikbaar die je op het bureaublad kan pinnen.

Elke Mac, elke mailbox

Windows is nog maar net beschikbaar als virtuele machine voor Apple’s M-chips. Dat wil echter niet zeggen dat het mailprogramma voor problemen zal zorgen: het zou foutloos moeten werken, ongeacht welke chip er in je Mac zit.

In de mailclient kan je verschillende accounts koppelen. Je kan rechtstreeks je Outlook-, Gmail-, iCloud-, Yahoo- en Exchange-accounts aan de applicatie koppelen om je mail te ontvangen. Indien je nog een andere mailbox gebruikt kan je hem verbinden als hij IMAP ondersteunt.

Voordelen Outlook

De vraag is natuurlijk waarom je als gebruiker van mailapplicatie zou veranderen. Outlook biedt mails aan in een gefocuste inbox, die de belangrijkste mails bundelt. Daarnaast komt er binnenkort de optie om ‘profielen’ te activeren in de applicatie. Die optie werkt samen met Apple’s focus om onnodige meldingen een halt toe te roepen. Zo kan je tijdens de werkuren alle meldingen van je persoonlijke mailbox uitzetten en omgekeerd. Heb je de Outlook-app op zowel je iPhone of iPad als op je Mac geïnstalleerd? Dan zal je op je telefoon een mail kunnen beginnen typen en die afmaken aan de computer.

Wil je Outlook gebruiken op je Mac? Download het programma dan nu uit de App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business