Nieuws

Samsung stelt grote update voor S23-telefoons uit

samsung galaxy s23
© Samsung
Bij het updaten is er steeds het risico dat er allerlei bugs optreden. Samsung haalt zijn langverwachte update terug wegens problemen.

Smartphone-updates variëren van aard en grootte: meestal gaat het slechts om beveiligingsupdates, maar af en toe komt er een grote update die allerlei nieuwe functies met zich meebrengt. Samsung werkte voor de S23-reeks aan een grote update die heel wat nieuws naar de telefoons bracht. De uitrol van de langverwachte update startte vorige week vrijdag, maar wordt nu stopgezet.

De update was vorige week vrijdag al beschikbaar voor gebruikers in Indonesië, Maleisië, Thailand, de Filippijnen en Vietnam. Hier konden we nog niet van de update proeven, maar dat is op zich niet erg. Twitter-gebruiker Ice Universe (@UniverseIce), die al eens specificaties van Samsung-toestellen uitlekt, meldt dat een aantal gebruikers met bugs te kampen heeft. Details over de aard van de bugs worden er niet gegeven. Inmiddels haalde Samsung de juni-update offline om aan een oplossing voor de bugs te werken – dat is toch het vermoeden.

Het lijkt erop dat niet iedereen last had van bugs. Toch besloot Samsung om de update offline te halen om aan een nieuwe build te werken. Wanneer die klaar zou zijn is momenteel niet geweten. Het lijkt er dan ook op dat Samsung flink wat werk heeft aan de update, die maar liefst 2,2 GB groot is.

Nieuwe functies

Eenmaal de update gepolijst is zal Samsung hem weer beschikbaar maken. Vanaf dan wordt je Galaxy S23-telefoon net iets beter – en dan vooral in het cameradepartement. Samsung voegt namelijk 2x optische zoom toe voor de portretmodus in zijn camera-app. Momenteel kunnen gebruikers daar enkel kiezen tussen 1x of 3x zoom. Daar blijft het echter niet bij: Samsung sleutelt aan de nachtfotografiemodus, de autofocus, de haptische feedback en allerlei animaties en overgangen.

Uitgelicht artikel samsung galaxy s23 wifi Wifiproblemen Samsung Galaxy S23: zo los je ze op

Het is een raadsel wanneer de update beschikbaar wordt. De kans is groot dat de juni-update uiteindelijk een juli-update zal worden.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business