Tips

Wifiproblemen Samsung Galaxy S23: zo los je ze op

samsung galaxy s23 wifi
© Samsung
De Galaxy S23-reeks is spiksplinternieuw: de toestellen zijn sinds februari te krijgen. De telefoons hebben echter met een aantal problemen te kampen, waaronder een met wifi.

De Samsung Galaxy S23-telefoons zijn nog maar net uit en hebben met een aantal problemen te kampen. Zo kunnen er onder het scherm bijvoorbeeld bubbels ontstaan en reageerde de camera in eerste instantie erg traag. Samsung bracht inmiddels een update uit die het cameraprobleem zo goed als verhielp. Problemen met het scherm noemde het merk dan weer een non-issue, maar een logisch gevolg van het productieproces van het scherm. Sommige gebruikers hebben echter problemen met de wificonnectiviteit van hun toestel.

S23 Ultra en WiFi 6

Het zijn vooral gebruikers van de S23 Ultra die met de problemen te kampen hebben. Zelfs dan hebben niet alle gebruikers er last van: alleen gebruikers die thuis Wifi 6-apparatuur hebben staan lijken de problemen te ervaren. Hoewel alle S23-toestellen last hebben van het probleem, is dat het meest uitgesproken bij wie een Ultra-model heeft.

Wat er precies aan de hand is? In plaats van verbonden te blijven met het wifi-netwerk schakelt de telefoon automatisch over op mobiele data. Voor wie dat niet op tijd doorheeft kunnen de datakosten daardoor fors oplopen. Gebruikers kunnen daarna hun netwerkverbinding aan- en uitzetten kunnen korte tijd op het draadloze netwerk surfen, tot het automatisch weer overschakelt naar mobiele data.

Oplossing

Het probleem is gekend bij Samsung. Daar wordt momenteel dan ook aan een oplossing voor het probleem gewerkt. In tussentijd is er echter iets dat je zelf kan doen om van het probleem vanaf te zijn.

Aangezien het probleem zich enkel voordoet met WiFi 6-routers, is het aannemelijk dat het probleem daar ligt. Wil je gebruik kunnen maken van het wifinetwerk op je smartphone, dan lijkt de beste optie om die WiFi 6-ondersteuning tijdelijk even uit te schakelen in de instellingen van je router. Hoe je dit moet doen verschilt van router tot router. De beste uitleg zal je dan ook vinden in de handleiding van het toestel.

Daardoor verlies je de voordelen van WiFi 6, maar kan je wel zonder zorgen internetten en scrollen op je smartphone. Zet je WiFi 6 tijdelijk uit? Zet dan alvast een reminder om het terug in te schakelen. In een van de volgende updates lost Samsung het wifiprobleem ongetwijfeld op.

  • Meer weten over de Samsung Galaxy S23? Lees dan zeker onze review!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business