Prijs Sony WF-1000XM5 oortjes is bekend

Sony WF-1000XM5 renders
© Sony
Verwacht wordt dat Sony op korte termijn zijn WF-1000XM5 in-ear hoofdtelefoon lanceert. Roland Quandt onthulde dit weekend alvast het prijskaartje.

Sony lanceert mogelijk nog deze week zijn nieuwe high-end WF-oortjes, de XM5’s. Die moeten de XM4’s uit 2021 opvolgen. Eerdere wisten geruchtenverspreiders te onthullen dat de oortjes flink beter presteren op zowel audio- als ANC-vlak. Qua batterijduur lijkt er weinig te veranderen: die blijft steken op zo’n 24 uur. De vraag is nu wat Sony vraagt voor deze top-of-the-line draadloze in-ear hoofdtelefoon. De XM4’s kwamen in 2021 op de markt voor 280 euro en zijn nu vaak verkrijgbaar onder de 200 euro.

Geruchtenmaker Roland Quandt onthulde zaterdag het antwoord op die vraag. Sony zou de WF-1000XM5 in Europa aanbieden voor 319,99 euro. Ze zijn daarmee bijna 40 euro duurder dan zijn voorganger – bovendien ligt de prijs 20 euro hoger dan zijn voornaamste concurrenten, Apple’s AirPods Pro (Gen 2) en Bose’s QuietComfort Earbuds II.

Vooralsnog kunnen we enkel speculeren over de oorzaak van de prijsstijging. Inflatie zal uiteraard een rol spelen. Sinds de onthulling van Sony’s WF-1000XM4 in 2021 zijn de kosten voor mankracht en transport flink gestegen. Ook zou de audio- en ANC-kwaliteit dus zijn verbeterd. Verder nam het formaat en gewicht van de oortjes flink af, blijkens voorgaande gelekte informatie.

Lancering voor augustus

Gekend is daarnaast dat de oortjes in twee kleuren beschikbaar komen: vanille en zwart. Op beide varianten vind je steeds koperen accenten, zoals we dit kennen van eerdere WF-modellen.

Uitgelicht artikel Sony WF-1000XM4 keuze van de redactie Sony WF-1000XM4 earbuds review

Een exacte lanceringsdatum is dus nog niet bekend. Sony deed daar vooralsnog geen uitspraken over. Wel weten we dat Sony de WF-1000XM5’s eerder dit jaar liet keuren door de FCC. Die organisatie houdt informatie rond de hoofdtelefoon geheim tot en met 22 augustus. Nadien liggen dus alle details van de oortjes op straat. Vermoedelijk lanceert Sony de in-ears dus voor die datum.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business