Nieuws

YouTube brengt video’s met hogere bitrate naar desktops

YouTube logo
© iStock / 5./15 WEST
Wie een YouTube Premium-abonnement heeft zal binnenkort video's met een hogere bitrate - en dus in een hogere kwaliteit - kunnen bekijken.

YouTube voegt een nieuwe functie toe voor zijn Premium-gebruikers: video’s met een hogere bitrate. In april deelde Google al mee dat video’s met hogere bitrate naar de smartphones van Premium-abonnees zouden komen. Wanneer diezelfde abonnees via de desktopversie naar YouTube-filmpjes keken, ontbrak die optie echter. Google lijkt dat nu recht te trekken door de verhoogde bitrate ook op youtube.com te introduceren.

Dat Google experimenteert met de functie werd ontdekt door Windows Latest. Tussen de opties voor videokwaliteit van YouTube-fimpjes staat daar plots “1080p Premium HD”, met de vermelding “enhanced bitrate”. Zoals gezegd is de functie alleen beschikbaar voor Premium-abonnees, al is het niet duidelijk wanneer zij er precies gebruik van kunnen maken. Bij Windows Latest loopt namelijk een Premium-abonnement. Toch kon de site geen gebruik maken van de nieuwe optie. Hoeveel beter die hogere bitrate is, kunnen we dus nu niet vaststellen.

Voorlopig lijkt de functie ook enkel beschikbaar te zijn voor 1080p-video’s. Een video in 4k-kwaliteit krijgt dus geen optie voor een hogere bitrate, of je hem nu in 4k kijkt of niet.

YouTube Premium

Om video’s in een hogere kwaliteit te bekijken zal je wel een YouTube Premium-abonnement moeten afsluiten. Zo’n abonnement is beschikbaar vanaf €6,99 per maand. Voor de volledige ervaring, met YouTube Music Premium en functies zoals downloads en afspelen op de achtergrond, betaal je €11,99 per maand. Een familie-abonnement, waaraan je vijf verschillende accounts kan koppelen, kost €17,99 per maand. Afhankelijk van welk plan je kiest, krijg je een proefperiode van een maand tot drie maanden.

Uitgelicht artikel YouTube iOS 14 Google wilt games naar YouTube brengen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business