Google’s Play Store ziet er (alweer) anders uit

Play Store
© Unsplash/Mika Baumeister
Het houdt niet op, Google's continue vernieuwingsdrang. Alweer krijgt de Play Store een net iets anders jasje aangemeten.

Google hield sinds de lancering van Material You in 2021 vast aan dynamische kleurelementen voor de Play Store. Nochtans lijkt het daar nu van af te stappen, schrijft 9to5Google, die ontdekte dat de appwinkel een nieuw designjasje draagt. Specifiek gaat nu om een blauwe tint voor alle elementen in de Play Store.

Dit gaat verder dan de dynamische kleurelementen die de Play Store sinds Android 12 bevat. Deze ‘blauwe’ tint wordt nu ook gebruikt in de zoekresultaten en app-pagina’s. Eerder gebruikte Google daar nog de originele groene Play Store-tint, die het ook nog altijd in de browserversie gebruikt.

Opvallend is dat de accountpagina nog wel gebruikmaakt van de dynamische kleuren. Belangrijk om op te merken is dat dit nieuwe blauwe jasje vermoedelijk niet definitief is. Verwacht wordt dat deze wijziging eerder een hint is naar de komst van dynamische Material You-kleuren in de gehele app.

Blauw is daarbij de standaardtint die Google gebruikt als het geen toegang heeft tot de dynamische kleurinformatie. Dit zie je ook terug in de browserversie van Gmail, of de recent onthulde Translate-app voor iOS. Wanneer de zoekgigant de schakelaar omzet om wel weer de kleurelementen van je achtergrond te gebruiken – en of het dat ook van plan is – is niet gekend.

Sync-functie is uitgerold

Recent kreeg de Play Store nog een nieuwe, lagere navigatiebalk op het startscherm. Ook kondigde Google de zogenaamde Sync-functie aan. Daarmee kun je apps tussen verschillende apparaten – ook tv’s met Android en Google TV – synchroniseren. Die optie lijkt nu voor iedereen beschikbaar te zijn.

Apps synchroniseren met apparaten
© TechPulse

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business