Google Maps-upgrade onderweg naar Wear OS

Pixel Watch 2
© Unsplash/Triyansh Gill
Google heeft een update uitgebracht voor zijn Maps-app op Wear OS. De update helpt je volgens de zoekgigant “nieuwe plekken te ontdekken en naar ze te navigeren”.

Google bracht eerder dit jaar een immense Maps-update uit. Voor het eerst kon de navigatieapp op Wear OS zonder gekoppelde smartphone werken. Zeker voor modellen met LTE-ondersteuning was dat een belangrijke wijziging: gebruikers hoeven zo in principe hun toestel niet mee te nemen als ze op stap gaan. Intussen zou er een nieuwe Google Maps-update beschikbaar zijn voor Wear OS, stelt SamMobile. Het zou gaan om een update met versienummer ‘11.85.0502’.

Google blijft in de updatenotities cryptisch over de exacte wijzigingen. Zoals gezegd leest de notitie enkel dat de update je helpt “nieuwe plekken te ontdekken en naar ze te navigeren”. Het is mogelijk dat Google simpelweg een aantal bugs heeft gefikst. Tegelijk zouden er ook andere wijzigingen in de app zijn opgenomen. Wij konden ze echter niet direct vinden op onze Galaxy Watch 5 Pro.

Degenen die de Maps-update willen installeren kunnen daarvoor terecht in de Play Store op Wear OS. Klik daar op ‘Manage apps’ en vervolgens ‘Update all’ om alle app-updates te installeren.

Terugkeer Google Assistant

Ander Wear OS-nieuws dat deze week verscheen is alvast meer verfrissend. Zo ontdekte Droid Life dat Fossil-smartwatches op Wear OS 3 weer gebruik kunnen maken van Google’s Assistant. Eerder werd die functie juist nog verwijderd en bleef de spraakassistent exclusief aan Samsung’s Galaxy Watch 4 en 5. Om de Assistant in te schakelen moet Fossil nog wel een update uitbrengen voor zijn smartwatches en app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business