Nieuws

Fossil-smartwatches kunnen Google Assistant weer gebruiken

fossil
© Fossil
Wie graag gebruikmaakte van de Google Assistant op zijn Fossil-smartwatch, zal graag horen dat die terugkeert naar de Fossil Gen 6-reeks.

Voor die specifieke reeks horloges heeft Fossil een update uitgebracht, zodat gebruikers die de overstap maakten naar Wear OS 3 (en de ondersteuning voor de Google Assistant zagen verdwijnen) weer met spraakopdrachten kunnen werken voor hun Fossil-horloge. Lezers van Droid Life ontdekten de updateplannen. Om de Google Assistant weer te ondersteunen zou er een systeemupdate nodig zijn. Daarnaast zou de Fossil Smartwatches-app ook een nodige update moeten krijgen om de spraakassistent te laten werken.

Google Assistant verdween bij Fossil

Wear OS 3 werd in 2021 al aangekondigd. Het besturingssysteem voor smartwatches en andere wearables is samen met Samsung ontwikkeld. Het doel van het lichtvoetige OS was om smartwatches niet alleen sneller, maar ook energiezuiniger te maken, voor een langere batterijduur. In oktober van vorig jaar adopteerde ook Fossil Wear OS 3 voor zijn Gen 6-horloges, maar daarmee verdween dus de functionaliteit voor de Google Assistant. Alexa, de tegenhanger van Amazon, bleef wel werken.

De oorspronkelijke update kwam er een jaar nadat de Fossil-smartwatches al een jaar op de markt waren. Ze verschenen in het najaar van 2021. De slimme horloges draaien op een Qualcomm Snapdragon Wear 4100+-soc. Ze hebben een oledscherm van 1,28 inch met een resolutie van 416×416 pixels. Ze ondersteunen Bluetooth 5.0, hebben 1 GB RAM en 8 GB opslaggeheugen.

Uitgelicht artikel Pixel Watch 2 Twee varianten Google Pixel Watch 2 onderweg

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business