Nieuws

Apple’s aanstaande slimme display wordt je Mac-sidekick

apple
Ontwikkelt Apple een slim beeldscherm? Volgens Apple-watcher Mark Gurman wel. In zijn Power On-nieuwsbrief vertelt de analist dat Apple aan een slim beeldscherm werkt en zijn draadloze oortjes een update wilt geven.

Wat je precies mag verwachten van zo’n slim display? Volgens Gurman zou het beeldscherm, net zoals de rest van Apple’s gamma intussen, een Apple-chip meekrijgen. Over welk model het precies zou gaan is echter niet geweten.

Apple’s slimme beelscherm zou een tweeledige functie krijgen. Enerzijds zou het scherm gebruikt kunnen worden als tweede display voor je Mac-toestel. Je zou het scherm dan vooral gebruiken om je secundaire taken op bij te houden, zoals chatapplicaties en browservensters. Anderzijds zou Apple een regelrecht slim display willen aanbieden: je zou via het scherm dan toegang hebben tot Apple Home en alle functies die dat smarthomesysteem je biedt. Het scherm zou bovendien in StandBy-modus kunnen opereren. Eerdere deze maand, tijdens WWDC, maakte Apple die functie bekend voor iPhones.

Airpods verbeteren

Daarnaast werkt Apple achter de schermen aan zijn AirPods. Momenteel is het bedrijf bezig met USB-C-integratie voor de draadloze oortjes. Dat is nodig: Europese wetgeving verplicht de technologiegigant namelijk om alle lightningpoorten te vervangen voor USB-C-exemplaren.

In iOS 17 komen sowieso een aantal verbeteringen naar de AirPods. Zo zijn er de functies Adaptive Audio en Conversation Awareness. Die functies moeten de ANC- en gesprekskwaliteit van AirPods flink opkrikken. Die verbeteringen zijn welkom: uit de nieuwsbrief van Gurman blijkt dat de AirPods een centrale rol gaan spelen in Apple’s XR-avontuur met de Vision Pro. Daar zouden AirPods voor de meest onderdompelende audio-ervaring moeten zorgen.

Verder maakt Gurman openbaar dat Apple werkt aan een temperatuursensor voor de AirPods – al zou het, in het beste geval, nog maanden duren vooraleer zo’n functie beschikbaar komt. Mogelijks gaat het zelfs om enkele jaren. Of en wanneer Apple de AirPods dus ook de functies van een thermometer meegeeft zal dus pas mettertijd duidelijk worden.

Uitgelicht artikel Vision Pro Apple werkt mogelijk al aan goedkopere Vision Pro-headset

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business