Nieuws

Apple werkt mogelijk al aan goedkopere Vision Pro-headset

Vision Pro
© Apple
Apple heeft zijn Vision Pro-headset voor augmented reality nog maar pas voorgesteld of de geruchten rond een goedkoper model duiken al op.

Mark Gurman, technologie- en Applespecialist bij het persagentschap Bloomberg, blikt al vooruit op de strategie van Apple rond zijn augmented reality-headsets. Apple zou in 2025 al twee nieuwe modellen op de markt willen brengen. Opvallend: één van die twee AR-headsets zou een stuk goedkoper moeten worden. Om dat te bereiken zal Apple ongetwijfeld wat moeten beknibbelen op de kwaliteit en functies.

Het ‘gewone, duurdere’ model wordt een verbeterde versie van de huidige Vision Pro-headset, met onder andere een snellere processor. Die headset zal ongeveer evenveel gaan kosten als de pas verschenen Vision Pro: om en bij de 3.269 euro.

Goedkopere Vision Pro

Om de kosten te drukken, voorspelt Gurman dat Apple de dubbele 4K-microLEDschermen wel eens zou kunnen vervangen door onderdelen met lagere specificaties. Hetzelfde geldt voor de M2-processor. Daarnaast zou een goedkopere AR-headset van Apple ook minder camera’s krijgen en mogelijk sneuvelen de ingebouwde speakers in de hoofdband. AirPods zouden die dan kunnen vervangen. EyeSight, het externe scherm, zou alvast wel behouden blijven.

De goedkopere Vision-headset zou aan het einde van 2025 op de markt komen, voorspelt Gurman. Mogelijk is het al een snelle tegenreactie van Apple op de publieke opinie. Bij de voorstelling van de Vision Pro dook namelijk meteen de kritiek op dat de headset te duur zou zijn voor de gewone consument. Apple weerlegde die kritiek al en zegt dat de productie- en distributiekosten voor de hoogtechnologische headset nu eenmaal zo hoog liggen. Door op onderdelen en materiaal te besparen, wil Apple nu alsnog een betaalbaardere versie op de markt brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business