Nieuws

Twitter stuurt boze brief naar Zuckerberg wegens Threads

Instagram Threads
© Meta
Gisteren lanceerde Threads. De app wist meteen groot succes te boeken, tot grote zorgen van Twitter.

Gisteren lanceerde Meta zijn Twitter-rivaal Threads. Hier in Europa is het sociale medium niet beschikbaar, maar in de rest van de wereld wist het medium al snel meer dan 10 miljoen gebruikers te vergaren. Er blijkt dus meer dan genoeg animo voor het Twitter-alternatief voor Meta zijn – alleen delen ze dat gevoel niet bij het blauwe vogeltje.

Alex Spiro, een van de advocaten van X Corp., het bedrijf achter Twitter, stuurt een brief naar Meta om het ongenoegen bij het bedrijf te laten merken: “Twitter is bezorgd dat Meta systematisch en met voorbedachte handelsgeheimen en intellectueel eigendom van Twitter heeft misbruikt”. Bij Twitter lijken ze te vinden dat Meta’s Threads te veel een kopie van Twitter is.

Bedrijfsgeheimen

De advocaat beschuldigt Meta er onder andere van oud-werknemers van Twitter binnen te proberen halen. Deze werknemers zouden op de hoogte geweest zijn van de interne werking bij Twitter en door Meta ingezet geweest zijn om aan het nieuwe sociale media te werken. Meta’s enige doel hiervoor volgens de advocaat: het Threads-platform opbouwen met kennis die eerder door Twitter vergaard werd.

Op die manier kon Meta de ontwikkeling van zijn Threads-app versnellen, aldus de advocaat van X Corp. Daarmee zou Meta meerdere regels gebroken hebben. Bij dat bedrijf zelf zeggen ze echter, bij monde van woordvoerder Andy Stone, dat “geen enkele ingenieur van Threads ooit werkzaam was bij Twitter”. Threads zou dus van de grond zijn opgebouwd en de beschuldigingen van X Corp. zijn ongegrond, aldus Meta.

Dit alles tot grote frustratie van Elon Musk, die kort na de reactie van Meta een tweet de wereld in stuurde: “competitie is goed, valsspelen is dat niet”. Opmerkelijk is dat andere Twitter-alternatieven, die zich duidelijk moddeleren naar het model van de microbloggingsite, zo geen reactie over zich heen kregen. Geen van hen wist dan ook zo veel succes te boeken als Threads tot nu toe.

Uitgelicht artikel Meta Threads logo Threads passeert kaap van 10 miljoen gebruikers

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business