Prijzen Google Pixel 8 gaan de lucht in

Google Pixel 8
Credit: OnLeaks/ MySmartPrice
De Google Pixel 8 wordt mogelijk fors duurder dan zijn voorganger, de Pixel 7. Naar verluidt wordt de smartphone in de herfst gelanceerd.

Vrijwel alle details van de aanstaande Pixel 8-serie zijn intussen gekend. Het laatste puzzelstukje, de prijs, lijkt ditmaal te worden ingevuld door Yogesh Brar. De geruchtenmaker schrijft in een tweet dat de Google Pixel 8 zo’n 649 of 699 dollar moet gaan kosten. Ongeweten is of die prijzen steeds gelden voor de losse opslagconfiguraties (128 GB en 256 GB), of dat dit staat voor de basisprijzen.

Vijftig tot honderd dollar

Met een basisprijs van 649 dollar zou de Pixel 8 50 dollar duurder zijn dan de Pixel 7. Tel daar nog vijf tientjes bovenop als de basisprijs aan 699 dollar ligt. Hoe dit uitpakt voor de Europese prijsstelling, is ongeweten. Zeker is dat de prijzen in onze contreien mee zullen stijgen. Dat was eerder al het geval bij de Pixel 7a, die 50 euro duurder was dan zijn voorganger. In de VS was een vergelijkbare stijging aan de orde.

Geheel verrassend is de prijsstijging dan ook niet. Toch lijkt er niet meteen veel tegenover te staan. Het OLED-scherm van de Pixel 8 is zelfs iets kleiner dan op de Pixel 7, aan 6,17-inch. Wel is de accu ditmaal zo’n 200 mAh groter, met een capaciteit van 4.485 mAh. Ook laadt de smartphone sneller op – welgeteld vier watt sneller, met maximaal 24 watt. Uiteraard bevat de achtste generatie Pixel ook een nieuwe Tensor-chip, de Tensor G3.

Uitgelicht artikel Pixel 8 Pro Eerste live-foto’s Google Pixel 8 Pro duiken op

Grotere camerasensor

Google zag ook ruimte voor een nieuwe, grotere camerasensor. Voor de hoofdtelefoon zou een 50 MP ISOCELL GN2-sensor zijn uitgekozen. Het oppervlak van de sensor is 26mm2 groter dan de GN1 uit de Pixel 7-serie. De groothoeksensor (IMX386) blijft gelijk aan zijn voorganger, en biedt daarmee nog altijd een 12 MP-resolutie. Wel zou de sensor een bredere beeldhoek kunnen vastleggen.

Verwacht wordt dat Google de nieuwe Pixels in de herfst lanceert. Pas op dat punt weten we zeker dat alle details, inclusief de prijzen én het gerucht dat ze naar België komen, kloppen. Neem de geruchten voorlopig dan ook met een korrel zout.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business