Eerste live-foto’s Google Pixel 8 Pro duiken op

Pixel 8 Pro
© Unsplash/Thai Nguyen
Ditmaal zijn via Reddit de eerste live-foto's van de Google Pixel 8 Pro opgedoken. Markant is dat de Redditor wel héél comfortabel was met het delen van de foto's.

Meestal verschijnen foto’s van nieuwe smartphones via anonieme, of alvast zeer goed afgeschermde bronnen. Degene die maandag foto’s op Reddit plaatste van de aanstaande Pixel 8 Pro leek zich niet al te veel zorgen te maken over zijn illegale activiteiten. Niet alleen plaatste hij foto’s van de telefoon met de locatiedata van de foto er nog aan gelinkt, de Pixel 8 Pro werd ook meteen gebruikt voor een selfie. Pas na aandringen van mede-Redditors verdwenen de foto’s en het profiel van het internet.

Kenmerkende camerastrook

Het lek geeft ons alvast een goed beeld van Google’s aanstaande Pixel 8 Pro. Wat we zien is eigenlijk een live-variant van de renders die OnLeaks eerder verspreidde. Het meest kenmerkende onderdeel van het toestel is de camerastrook achterop. De strook biedt plaats aan drie camera’s, die ditmaal in één uitsparing zijn geplaatst. Vermoed wordt dat de cameraopstelling bestaat uit een 50 MP primaire camera, 64 MP-groothoeksensor en een telefotosensor met vijfmaal zoom. Verder biedt de strook ruimte aan de LED-flitser én infrarood-temperatuursensor.

Vooraan vinden we het 6,7-inch OLED-scherm van de Pixel 8 Pro. Details over het scherm zijn op dit punt schaars. Wel toont het scherm op de live-afbeeldingen waardevolle informatie over de Pixel 8 Pro. Concreet wordt benoemd dat het toestel 128 GB opslag- en 12 GB werkgeheugen bevat. Of dit de standaard opslagconfiguratie wordt van het Pro-model, is nog niet bevestigd.

Pixel 8 Pro live-foto's
© via Droid-Life

Het fastboot-menu onthult mogelijk ook de codenaam van Google’s Tensor G3-chipset in de Pixel 8-serie, namelijk ‘ripcurrent’. Die naamgeving ligt in lijn met de codenaam van de Tensor G2, die bekendstond als de ‘cloudripper’.

‘Product voor evaluatie’

Het is goed mogelijk dat enkele details nog wijzigen voor de lancering. Een sticker achter op de Pixel 8 Pro vertelt ons dat het toestel enkel bedoeld is voor ‘testen en productevaluatie’. Wel wordt deze fase meestal pas doorlopen als een groot deel van de details definitief zijn. Daaronder vallen meestal het ontwerp en gebruikte materialen voor het toestel, evenals de basiscomponenten op het toestel.

Met nog ongeveer drie maanden te gaan voor de lancering, is het vrijwel zeker dat het getoonde ontwerp vaststaat. Ook zou Google hebben besloten de Pixel 8-serie in België uit te brengen, en zijn de batterij- en oplaadspecificaties van de toestelreeks vastgepind. Meestal vindt de lancering plaats tijdens Google’s ‘Made by Google’-event eind september of begin oktober.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business