Pixel 8 Pro duikt op in officiële hands-on beelden

Pixel 8 Pro
© Unsplash/Thai Nguyen
Nog ver voor de lancering van de Pixel 8 Pro gaf Google deze week een eerste blik op het design van de smartphone. Ook onthulde Google een nieuwe functie.

Overigens was het niet Google dat de hands-onvideo naar buiten bracht. De video is afkomstig van geruchtenmaker Kuba Wojciechowski. Hoewel Google de beelden van YouTube verwijderde, is het nog altijd mogelijk ze via Twitter te bewonderen. Wat uiteraard direct opvalt is dat de video ons de nog te onthullen Google Pixel 8 Pro toont. Eerder verscheen dat toestel wel in renders van OnLeaks, uiteraard nog met de annotatie dat het om geruchten ging. Nu lijkt Google het ontwerp zelf maar in de ether te smijten.

Een ontwerp dat grotendeels overeenkomstig is met de Pixel 7 Pro. Net als op die smartphone vind je achter op de gekende camerastrook. Vermoedelijk nemen daarin een drietal camera’s plaats, net als op de Pixel 7 Pro. Wel is de derde sensor niet meteen zichtbaar in de hands-onvideo.

Ingebouwde thermometer

Nieuw is wel dat er een extra sensor aanwezig is in de camerastrook. Geen camerasensor, maar een sensor om je temperatuur te meten. Het is juist ook om die reden dat Google deze video opnam. De video dient namelijk als gebruiksaanwijzing voor de temperatuursensor. Met de sensor kun je straks je lichaamstemperatuur meten zonder een thermometer in je oren te moeten steken.

Temperatuursensor Pixel 8 Pro
© Google

Google maakt hiervoor gebruik van een infraroodthermometer. Door de sensor vier seconden lang te bewegen langs je voorhoofd kan de software je lichaamstemperatuur berekenen. In hoeverre de metingen accuraat zijn, is niet bekend. Momenteel is ook niet bekend of de optie meteen in de EU beschikbaar komt. Sommige gezondheidsfuncties moeten eerst door overheden worden gekeurd.

Uitgelicht artikel Pixel Watch 2 Eerste informatie Pixel Watch 2 duikt op

Lokale dataverwerking

Wat wel bekend is dat enkel de Pixel 8 Pro zo’n infraroodtemperatuursensor bevat. De functie wordt dus niet beschikbaar op de goedkopere Pixel 8. Temperatuurdata wordt volgens 91Mobiles verwerkt door de zogenaamde Android Private Compute Core. Die processingeenheid draait volledig lokaal en vertrouwt op de rekenkracht van de ingebouwde chipset. Naast lokale dataverwerking slaat Google temperatuurdata enkel lokaal op, schrijft de website.

Verwacht wordt dat Google de Pixel 8 Pro in de herfst uitbrengt. Onderhuids zou de Pixel voorzien worden van Google’s nieuwste Tensor G3-chipset. Vergeleken met de Pixel 7 Pro is het scherm aan de kleine kant, met een beelddiagonaal van 6,52-inch (tegenover 6,7-inch). Op de vraag of alle gelekte details juist zijn, blijven we je voorlopig het antwoord schuldig. Neem de informatie dan ook met een korrel zout.

googlemobielpixel 8 prosmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals