Nieuws

Waarschuwing: laatste update maakt Fitbit Charge 5 stuk

Fitbit Charge 5
Afgelopen maand kwam Google met een grote update voor verschillende Fitbits. De Fitbit Charge 5 blijkt niet bestand tegen de nieuwe firmware.

Eind vorige maand maakte het team achter de Fitbit-fitnesstrackers bekend dat er een grote update uitkwam. Inmiddels staat de update op meerdere trackers geïnstalleerd en blijkt dat eigenaars van de Fitbit Charge 5 met problemen kampen.

Een viertal weken geleden kwam er een grote update voor Fitbit-apparaten tevoorschijn. De update was beschikbaar voor Fitbits Versa 4, Sense 2, Charge 3, Inspire 3 en Luxe. Die apparaten kregen een aantal nieuwe wijzerplaten en mogelijkheden om wijzerplaten te wijzigen op de fitnesstracker zelf. Zodoende krijgen de trackers iets meer functies, waardoor de apparaten meer richting het smartwatch-segment bewegen.

Voor gebruikers van de Fitbit Charge 5 is dat echter niet het geval. Heel wat gebruikers rapporteren dat de batterij van hun tracker wel heel erg snel leegloopt. Enkele andere gebruikers konden de Charge 5 zelfs helemaal niet gebruiken, nadat de nieuwe update het apparaat brickte. Wat je je daarbij moet voorstellen? Gebruikers krijgen plots een zwart scherm te zien en kunnen niets meer met hun fitnesstracker doen.

Fitbit herstellen

Wie zijn Fitbit wenst te herstellen, is eraan voor de moeite. Zodra je toestel gebricked is, valt er niets meer mee aan te vangen. De klantendienst van Fitbit biedt een kortingscode van 35% aan als je apparaat onbruikbaar werd door de laatste update. Daarmee kan je dan in de webwinkel van Fitbit een nieuwe fitnesstracker kopen, met korting. De oplossing is wel enkel beschikbaar voor wiens Fitbit Charge 5 nog in garantie is. Is dat niet het geval? Dan krijg je helemaal niets.

De enige raad die we gebruikers momenteel kunnen geven, is om de update te vermijden. Het enige probleem hierbij is dat de Fitbit Charge 5 automatisch updatet. De automatische updates kunnen bovendien niet uitgezet worden. Naar alle verwachting stopt Google de uitrol van de nieuwe update vrij snel. Tot dat gebeurt, kan je er best voor proberen zorgen dat de fitnesstracker niet updatet door het horloge tijdelijk uit te schakelen en even links te laten liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business