Je Fitbit-smartwatch krijgt enkele nieuwe functies

Fitbit Sensa 2
© Fitbit
Fitbit brengt updates uit voor de Versa 4, Sense 2, Charge 5 en Inspire 3 en Luxe. Voorop staat een nieuwe zogenaamde ‘Daily Readiness Score’ op de smartwatches en trackers.

Fitbit’s Daily Readiness Score komt nu beschikbaar als losstaand paneel op je smartwatch of tracker. De score geeft je inzicht in je lichamelijk welzijn. Ook biedt het inzicht in wanneer je weer klaar bent om te gaan sporten. Voor die score houdt Fitbit je activiteiten, hartslag en slaapcycli in de gaten. Die score was eerder enkel beschikbaar via losse widgets.

Updates voor Sense 2 en Versa 4

Google introduceert ook enkele smartwatch-exclusieve functies. Zo verander je voortaan de wijzerplaat van je Sense 2 en Versa 4 direct op de smartwatch zelf. Je kan daarbij niet alleen kiezen uit verschillende platen, maar deze ook naar wens aanpassen.

Onderdeel van de update is ook een nieuw paneel voor je menstruatiecyclus. Fitbit voorspelt met de widget wanneer je cyclus van start gaat én laat je de periodes ook vastleggen vanaf het horloge. Klik daarvoor op ‘Log period’.

Nieuwe wijzerplaten

Voor trackers draait de update vooral om trainingsmodi. Die zijn voortaan direct toegankelijk vanaf de Charge 5, Inspire 3 en Luxe. Je hoeft je telefoon er dus niet meer bij te pakken als je een training wil starten.

Tot slot krijgen trackers een drietal nieuwe watchfaces. Eerder dit jaar voegde de wearable-fabrikant al twee watchfaces toe. Niet geheel overbodig – het is ontwikkelaars eerder dit jaar lastiger gemaakt om nieuwe wijzerplaten te maken. Het bedrijf besloot namelijk zijn Fitbit Studio uit de lucht te halen en ontzegt ontwikkelaars daarmee toegang tot een gebruiksvriendelijke ontwikkelomgeving.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business