Nieuws

Deze Fitbit community-functies verdwijnen op 27 maart

Fitbit Sensa 2
© Fitbit
Fitbit kleedt zijn community-omgeving uit. In een forumbericht schrijft Fitbit dat op 27 maart de avonturen, open groepen en uitdagingen-functies verdwijnen.

Fitbit schrijft in een forumpost dat het zijn apps voor Android en iOS ‘wil optimaliseren met Google-technologie’ en daarom ‘bepaalde aspecten van zijn platform stroomlijnt’. Onderdeel hiervan is dat het bedrijf op 27 maart drie community-functies verwijdert: avonturen, open groepen en uitdagingen.

‘Community wordt uitgekleed’

Uitdagingen is voor Fitbit mogelijk de belangrijkste community-functie die verdwijnt. Met evenenementen in de Fitbit-community konden gebruikers met elkaar strijden voor bepaalde doelen, zoals het aantal gezette stappen per dag. Met zulke wedstrijden verdienen gebruikers ook badges voor hun profielen. Badges van zulke wedstrijden verdwijnen ook op 27 maart.

Via open groepen kunnen gebruikers via de app met elkaar in contact komen over specifieke onderwerpen als trainingsschema’s en eten. Hoewel de open groepen voor zulke onderwerpen dus verdwijnen uit de app, wordt dit opgevangen door het ‘Health en Wellness’-forum. Via het forum kunnen gebruikers zulke gesprekken voortzetten in besloten groepen.

Tot slot verdwijnt de avonturen-functie. Daarmee kan men bijzondere locaties bezoeken in de Fitbit-app terwijl ze hun stappendoelen halen. De data, zoals behaalde doelen en badges, van de functies gaan op 27 maart verloren. Tot die tijd kunnen de data nog geëxporteerd worden, meldt de Google-dochter in het forumbericht.

Nieuwe apps en wijzerplaten

Fitbit meldt in een ander bericht in zijn community dat het einde van Fitbit Studio eveneens in zicht is. De Studio-app wordt gebruikt om apps en wijzerplaten voor Fitbit OS te ontwikkelen. Vanaf 20 maart bevindt de app zich in alleen-lezen-modus en op 20 april wordt de Studio-app definitief verwijderd. Ontwikkelaars kunnen nog wel apps en wijzerplaten ontwikkelen ‘via de command-line SDK voor Windows, Mac en Linux’, licht het bedrijf toe.

Het net lijkt zich daarmee langzamerhand te sluiten rondom het Fitbit-ecosysteem. Hoewel Google geen specifieke uitspraken doet over de toekomst van het Fitbit-besturingssysteem, is de kans zeer aannemelijk dat de zoekgigant wil overstappen naar zijn eigen OS voor horloges: Wear OS. Tidal en Deezer besloten alvast hun muziekapps onklaar te maken, vooruitlopend op het verdwijnen van de Studio-app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business