Pixel-toestellen ondersteunen nu 5G in België

Google Pixel België
© Unsplash/Thai Nguyen
Google heeft zijn Pixel-smartphones geüpdatet om te werken met Belgische 5G-netwerken. Het is goed mogelijk dat de Pixel-serie binnenkort ook in België verkrijgbaar is.

Google biedt op Pixel-telefoons in principe enkel 5G-ondersteuning in landen waar het zijn Pixel-reeks verkoopt, óf dit van plan is. Sinds kort schittert ook België in de lijst met landen waar Pixels op 5G-werken, meldt Tweakers. Op de Google’s 5G-supportpagina lezen we dat de Belgische consument 5G kan gebruiken op de Pixel 6a, 6a, 7, 7 Pro en de Pixel 7a. Google’s oudere Pixel 4a 5G – die in 2020 op de markt kwam – maakt geen onderdeel uit van de lijst.

Alle genoemde toestellen worden ondersteund op de 5G-netwerken van Base, Orange, Proximus en Telenet. Vermoedelijk geldt dit ook meteen voor providers die gebruikmaken van de genoemde 5G-providers, zoals Mobile Vikings dat Proximus’ 5G-netwerk gebruikt.

Het is overigens mogelijk dat oudere Pixel-toestellen wel op Belgische 5G-netwerken werken. Dat is echter geen zekerheid: Google ontving daarvoor geen goedkeuring van de providers. Als het werkt is dat dus wel mooi meegenomen.

Aanstaande Pixel 8-serie

Dat Google met providers samenwerkte voor 5G-ondersteuning duidt intussen op de komst van de Pixel-reeks naar België. Dat gold eerder bijvoorbeeld ook voor Nederland, waar Google eerst de 5G-ondersteuning onder handen nam, en later de Pixel 7-serie uitbracht.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Prijzen Google Pixel 8 gaan de lucht in

Zo’n Pixel-lancering in België zou zelfs nog dit jaar kunnen volgen. Geruchtenmakers stellen dat de fabrikant zijn Pixel 8 en Pixel 8 Pro in België wil uitbrengen. Helaas worden de toestellen wel direct iets duurder dan hun voorgangers, zo lijkt het. Of de zoekgigant ook meteen zijn tablet en oortjes – zoals de Pixel Buds A en Pro – in ons land uitbrengt, blijft gissen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business