Schermproblemen blijven Samsung-gebruikers treffen

Samsung Galaxy Z Flip 4
© Samsung
Ditmaal is het een Galaxy Z Flip 4-eigenaar die groene strepen op zijn scherm ziet verschijnen. Eerder deed dit probleem zich voor op de Samsung Galaxy Note 20- en Galaxy S20-serie.

Schermproblemen zijn nooit geheel te verbannen. Niettemin omdat fabrikanten als Samsung niet op elke mogelijke gebruikerssituatie kunnen testen. Samsung lijkt tegelijk onregelmatig vaak last te hebben van schermproblemen met zijn AMOLED-panelen. Recent doken meermaals verhalen op van Galaxy S- en Note-toestellen met roze en groene lijnen op hun OLED-schermen. De Galaxy Z Flip 4 lijkt echter ook getroffen, blijkens twitterberichten van een gebruiker in India.

Op afbeeldingen van het getroffen toestel zien we rechtsboven een groene lijn. De getoonde schade komt overeen met eerdere beelden van schermproblemen met AMOLED-panelen. Markant is dat de fabrikant het garantieverzoek van de gebruiker afwees. Volgens de twitteraar heeft Samsung aangegeven dat “het scherm niet onder garantie valt”. Het herstellen van de schade zou zodoende op kosten van de gebruiker plaatsvinden. Waarom Samsung meldde dat de schade in het scherm niet onder garantie valt, is niet bekend.

Belangrijk om te vermelden is dat niet alle details gekend zijn. De gebruiker deelde alleen zijn kant van het verhaal. De fabrikant heeft intussen via Twitter gevraagd contact op te nemen via DM. Dat bericht was tot zondagavond onbeantwoord gebleven. Een vervolg op de berichtenwisseling van de fabrikant werd niet gegeven door de gebruiker.

Gratis schermreparatie

De lijnen op het scherm zijn intussen een gekend probleem voor Samsung. In India biedt het merk zelfs gratis schermreparaties voor Galaxy Note 20- en Galaxy S20-serie smartphones. Voor Europese gebruikers is zo’n oplossing vooralsnog niet in zicht.

Uitgelicht artikel Samsung gebouw 3 jaar gevangenis voor man die Samsung-geheimen verkocht

Andere Samsung-toestellen die worden getroffen, staan sowieso aan de zijlijn. Het lijkt er immers op dat het scherm van de Z Flip 4 – dat eenzelfde defect vertoont – niet onder de regeling valt. Het is vooralsnog onbekend of de fabrikant dat toestel aan zijn reparatieprogramma wil toevoegen. Daarbij speelt de vraag wat de oorzaak is van het defect mogelijk een grote rol. Vouwbare schermen zijn nu eenmaal veel kwetsbaarder dan ‘vaste’ schermen, zoals op Galaxy S-smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business