Nieuws

WhatsApp-berichtreacties nu ook mogelijk in Community’s

WhatsApp
© Unsplash / Alexander Shatov
WhatsApp is reacties op berichten aan het uitrollen voor aankondigingsgroepen in Community’s. Het is een bètatest voor een beperkt publiek.

De berichtreacties voor aankondigingsgroepen maken deel uit van WhatsApp-bètaversie 2.23.15.13, zo meldt WaBetaInfo. Die zou wel nog niet voor alle bètatesters meteen beschikbaar zijn. WhatsApp is de testfeature geleidelijk aan beschikbaar aan het maken, klinkt het. Ook een beperkt aantal gebruikers die versie 2.23.14.19 draaien hebben, zouden dezelfde feature kunnen gebruiken.

Berichtreacties in Community’s

Op de screenshot van WaBetaInfo zie je de reactiemogelijkheid op berichten in aankondigingen van een community. WhatsApp voorziet de nodige privacy voor het afschermen van je telefoonnummer, zodat het niet volledig zichtbaar is voor andere communityleden. WaBetaInfo geeft nog mee dat er tijdelijke beperkingen kunnen zijn op de nieuwe feature en dat die mogelijk niet beschikbaar zal zijn in grotere community’s. Concreet zou dat niet mogelijk zijn voor groepen van meer dan 1.024 leden, zelfs als de feature wel beschikbaar is in de bètaversie van de gebruiker.

© WaBetaInfo

Berichtreacties kunnen vooral handig zijn voor de admin van een community. Zo krijgt die nu eenmaal meer feedback op de gedeelde berichten en aankondigingen. Verder kan het ook het samenhorigheidsgevoel vergroten wanneer groepsleden elkaar zien reageren en aanzetten tot reactie.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp laat je nu met iedereen chatten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business