WhatsApp is nu beschikbaar op Wear OS

Wear OS WhatsApp
© Meta
Meta heeft woensdag de Wear OS-app van WhatsApp uitgebracht. Gebruikers kunnen de applicatie direct uit de Google Play Store downloaden.

Tot voor kort kon je op Wear OS-horloges enkel WhatsApp-notificaties ontvangen. Smartwatches die op Wear OS 3 draaien krijgen ditmaal alsnog een voltallige WhatsApp-app. Gebruikers kunnen via de app berichten lezen, een gesprek starten en reageren met spraak- en tekstberichten.

Op smartwatches met ondersteuning voor wifi of LTE is een verbonden smartphone geen vereiste. WhatsApp op Wear OS kan dan zelf berichten ophalen, net zoals dit nu werkt bij de desktopapps van de chatdienst. Buitenshuis werkt dit uiteraard enkel via LTE. Voor modellen zonder LTE wordt dan op bluetoothsynchronisatie vertrouwd.

WhatsApp voor watchOS

Frappant is dat Wear OS het eerste wearable-platform is dat een native WhatsApp-app krijgt. Apples watchOS moet het voorlopig stellen zonder zo’n app. Waarom Meta eerst een Wear OS-app lanceert en watchOS voorlopig zonder app laat, is niet bekend. Of zo’n app voor watchOS wel in de pijplijn zit, laat Meta bovendien onbenoemd.

De komst van een WhatsApp-app voor Wear OS 3 stond al wel langer vast. Google kondigde dit in mei aan tijdens zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie. Daar werd bekend dat ook Spotify en Peleton aan nieuwe en verbeterde apps werken, naast WhatsApp dus. Ook werkt Google aan updates voor zijn eigen Wear OS-apps, meer specifiek de Home, Gmail en Agenda-apps.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp laat je nu met iedereen chatten

Wear OS groeit razendsnel

Wat mogelijk meetelt voor Meta’s beslissing is de forse groei van Wear OS. Volgens Google nam het aantal platformgebruikers sinds de lancering van Wear OS 3 met een vijfvoud toe. Die groei heeft de zoekgigant grotendeels te danken aan de komst van Samsung naar het platform. Sinds de Watch 4-serie brengt de technologiegigant al zijn wearables uit met Wear OS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business