Nieuws

Wear OS 3-horloges krijgen WhatsApp

WhatsApp
© iStock / Stockcam
WhatsApp is vanaf binnenkort ook te gebruiken vanop smartwatches met Wear OS 3. De app daarvoor is nu in de bètafase.

Android smartwatches doen het de laatste tijd erg goed. Dat hoeft ook niet te verwonderen, met een softwarepakket als Wear OS 3 dat veel gebruikers toch naar een Androidhorloge trekt. Populaire platformen als WhatsApp hebben dan ook niet de mogelijkheid om Wear OS aan zich voorbij te laten gaan. De berichtenapp lanceert nu een app voor smartwatches met Wear OS 3, zodat gebruikers vanaf hun pols berichtjes kunnen lezen en ontvangen.

App in bètafase

De app ziet er anders uit dan op een telefoon – hij moet dan ook uit te voeren zijn vanop een klein schermpje op je pols. Momenteel laat de WhatsApp-applicatie een lijst zien van je meest recente contacten, een instellingenmenu en een knop ‘open on phone’, die exact doet wat ‘ie zegt. Ook is het mogelijk om door gesprekken te scrollen of om gesprekken verder te zetten vanaf de smartwatch. Daarvoor kunnen gebruikers zowel hun stem als het systeemtoetsenbord gebruiken.

Om WhatsApp te activeren op je smartwatch, moet je het apparaat eerst aan je account koppelen. Daarvoor krijg je een 8-cijferige code op de smartwatch, die je op de smartphone moet ingeven. Nadat de code werd ingevoerd en de twee apparaten verbonden zijn, zullen je gesprekken op twee apparaten tegelijk binnenlopen en voortdurend synchroniseren. De communicatie tussen smartwatch en smartphone is bovendien eind-tot-eind versleuteld, waardoor je met een gerust hart kunt WhatsAppen.

Bètatester worden?

De Wear OS-app voor WhatsApp is wel nog niet voor iedereen beschikbaar. Enkel wie zich aanmeldde voor de bèta kan momenteel van de smartwatch-applicatie gebruik maken. Je kan jezelf echter laten toevoegen aan die lijst via deze link. Wie liever geen bètatester wordt, zal nog even moeten wachten om WhatsApp op een smartwatch te gebruiken: momenteel is onbekend wanneer de applicatie uit de testfase moet komen.

Uitgelicht artikel Peiling in Whatsapp Peiling in WhatsApp krijgt extra opties

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business