Nieuws

Peiling in WhatsApp krijgt extra opties

Peiling in Whatsapp
Gebruikers krijgen meer opties voor peilingen in WhatsApp. Zo kan je de keuzemogelijkheden beperken en vragen om meldingen te ontvangen.

De optie om een peiling aan te maken verscheen eind vorig jaar eerst op iPhones en na een bètatestperiode werd de functie intussen ook naar alle Android-smartphones uitgerold. WhatsApp voegt nu wat meer mogelijkheden toe voor zijn peilingen.

Peiling uitgebreid

Wil je vermijden dat er onduidelijkheid ontstaat of hoop je dat één keuze-optie er echt wel uitspringt, dan kan je bij het aanmaken van een peiling ‘Sta meerdere antwoorden toe’ uitschakelen. Daarvoor is er een schuifknop voorzien onderaan de keuzeopties, bij het aanmaken van een poll. Ook nieuw is dat gebruikers straks de chat zullen kunnen doorzoeken naar polls. Je kan er ook voor kiezen om meldingen te ontvangen, als je graag meteen op de hoogte gebracht wordt van nieuwe stemmingen.

Fotobijschrift doorgestuurd

Ook nieuw in de update is dat een bijschrift behouden blijft wanneer je een foto doorstuurt. Voorheen stuurde je enkel de foto zelf door en niet de bijhorende commentaar. Wil je dat niet? Voor je op verzenden duwt, kan je alsnog beslissen om het bijschrift weg te laten. De optie om een bijschrift mee te sturen zal ook van toepassing zijn op documenten die je deelt. Momenteel kan je geen info meegeven aan een verstuurd document.

Meta is de update nu aan het uitrollen naar WhatsApp-gebruikers en in de komende weken zal iedereen ze kunnen hanteren. Vorige maand zorgde WhatsApp al voor een mooie update met de Companion Mode. Die laat toe om tot vier toestellen te verbinden met je WhatsApp-account.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business