Nieuws

Netflix’ jacht op accountdelen levert 6 miljoen nieuwe klanten op

Netflix
© Unsplash/Venti Views
Het lijkt erop dat Netflix’ nieuwe strategie voor het delen van accounts zijn vruchten afwerpt. Intussen heeft de streamingdienst 6 miljoen nieuwe abonnees.

Sinds eind mei controleert Netflix ook in België en Nederland wie er allemaal inlogt op een Netflix-account. Die mag nu in principe maar per ‘huishouden’ gebruikt worden. Wie toch wil meegenieten van een account en daarin een profiel heeft, maar op een andere locatie zit, kan Netflix blijven gebruiken voor 3,99 euro per maand.

Het is een aanpak die de streamingreus naar verluidt 6 miljoen nieuwe betalende klanten heeft opgebracht. Het gaat om een stijging van 8 procent, zo liet het bedrijf weten na het afsluiten van het tweede kwartaal. Netflix richtte zich met een brief aan zijn aandeelhouders. Daarin schrijft de streamingdienst dat de aanpak tegen wachtwoorddelen er niet voor gezorgd heeft dat mensen massaal hun abonnement stopzetten.

Netflix verloor amper klanten

Integendeel: meer klanten kozen ervoor om toch hun eigen account op te starten. “Het aantal mensen dat Netflix stopzette was laag. Hoewel we nog maar net begonnen zijn met de nieuwe strategie voor het genereren van inkomsten, zien we intussen een gezonde conversie van ‘leen-accounts’ naar volwaardige abonnees. Ook onze ‘extra member feature’ (waar je voor 3,99 euro kan inhaken op een bestaand abonnement) is succesvol”, klinkt het.

Het is maar één onderdeel van Netflix’ strategie om zich te weren op de streamingmarkt, waar de concurrentie almaar groter wordt. Zo is Netflix al even niet meer de grootste en werd de streamer nipt ingehaald door Amazon Prime. Ook het marktaandeel van HBO Max (14 procent) en Disney+ (15 procent) kwam in april dicht in de buurt van de 20 procent van Netflix. Hoeveel terrein die laatste intussen herwonnen heeft, is nog niet duidelijk.

Uitgelicht artikel Netflix Einde Netflix’ betaalbare Basic-abonnement lijkt nabij

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business