Nieuws

Nieuwe operator UNDO komt met milieubewuste gsm-abonnementen

UNDO
UNDO is de naam van de nieuwe virtuele mobiele operator in België. Door het UNDO-netwerk te gebruiken kan je je impact op het klimaat en je CO2-uitstoot als het ware ‘ongedaan maken’ – vandaar ook de naam van de operator.

Alles wat je doet zorgt voor CO2-uitstoot – ook bellen, SMS’en en surfen via internet. Gebruik je je smartphone dagelijks? Dat is dat goed voor zo’n 60kg extra CO2-uitstoot in de lucht. Via hun app biedt UNDO de mogelijkheid om je ecologische voetafdruk te verkleinen. De app meet automatisch de uitstoot van de fabricave van je gsm, die van de elektriciteit die je gebruikt om je toestel op te laden én hetgeen je uitstoot door netwerkdiensten te gebruiken om te bellen, SMS’en of surfen.

In een samenwerking tussen UNDO en de lokale partner IBI Village in Congo zal bovendien 25 hectare aan bomen geplant worden. Via de UNDO-app kan je meteen kijken hoe groot jouw bijdrage tot dat project is. Een ander project van de IBI Village-gemeenschap steunen? Ook dat kan: je kan zelf kiezen welke add-ons­ er aan je abonnement worden toegevoegd, zodat je je CO2-uitstoot kan verminderen.

UNDO stelt fysieke SIM-kaarten beschikbaar, maar verkiest toch dat klanten eSIM gebruiken. Dit om het plasticgebruik, de verpakking, logistiek en bijbehorende CO2-uitstoot te omzeilen.

Prijzen

UNDO maakt gebruik van het Orange-netwerk. Gebruikers kunnen dus rekenen op zowel een 4G- en 5G-verbinding. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar: UNDO S (20 GB) voor 10 euro, UNDO M (40 GB) voor 20 euro en UNDO XL (200 GB) voor 30 euro per maand.

In die prijs zit niet alleen een bepaalde hoeveelheid mobiele data, maar ook de kosten voor het planten van een boom in Congo. Wie het abonnement van 30 euro per maand afsluit, laat zelfs maandelijks een nieuwe boom planten, zonder dat daar een meerkost aan verbonden is. Verder kan je elke maand één kilogram CO2-uitstoot neutraliseren met de UNDO Removal-projecten. Meer informatie vind je op de website van de provider.

Is dat niet milieubewust genoeg? Dan kan je kiezen voor zogenaamde add-ons. Hiermee voeg je een bepaald bedrag toe aan je bestaande abonnement. Dat bedrag wordt dan gebruikt voor extra SMS’en of extra gigabytes mobiele data en extra kilogram uitstootvermindering. Je kan er ook voor kiezen om een add-on te nemen om de levenskwaliteit van de IBI Village-gemeenschap te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business