Nieuws

Intel en Ericsson gaan samenwerken voor snellere 5G-chips 

5g-chips
©iStock
Chipproducent Intel en netwerkspecialist Ericsson slaan de handen in elkaar. Ze gaan een speciale 5G-chip ontwikkelen die sneller en efficiënter werkt.

Gizmochina meldt de opvallende samenwerking. De hoogtechnologische productiemethode van Intel en de netwerkexpertise van Ericsson zouden de ideale combinatie vormen voor een nieuwe stap in 5G-communicatie. Bovendien zou Intel zijn blazoen wat kunnen oppoetsen, want de chipfabrikant is recent wat aandeel aan het verliezen in zijn markt. Grote concurrenten als TSMC, maar ook Samsung, zijn de laatste tijd sterk aan het investeren in nieuwe productiemethodes. Daardoor kunnen ze nu chips van de band laten rollen die kleiner, krachtiger en zuiniger zijn.

Intel maakt inhaalslag 5G-chips

Intel wil nu, met de hulp van Ericsson, een inhaalslag maken. De laatste paar jaren heeft Intel zwaar geïnvesteerd in zowel zijn productiecapaciteiten als overnames als die van Tower Semiconductor. Die investeringen zouden nu moeten renderen voor een samenwerking met netwerkspecialist Ericsson.

De nieuwe 5G-chip die de techreuzen gaan ontwikkelen zal worden gebouwd op de 18A-technologie van Intel. Ericsson wil het silicone gaan gebruiken in zijn 5G-netwerkuitrusting. In 2025 zou de nieuwe chip beschikbaar moeten zijn. Die wordt van in het begin helemaal afgestemd op de vereisten van de 5G-netwerkapparatuur. Dat wil zeggen: taken sneller kunnen uitvoeren, minder energie verbruiken en aanpasbaar en schaalbaar zijn, afhankelijk van de specifieke toepassingen. Bovendien zou de nieuwe chip compatibel moeten zijn met de (meeste) huidige 5G-standaarden.

Over de deal tussen Intel en Ericsson is verder nog maar weinig bekend. Benieuwd of de samenwerking echt een succesvolle inhaalrace kan worden voor de chipfabrikant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business