Windows 10 krijgt update vol nieuwe functies

Windows 10 22H2 update
© Unsplash / Clint Patterson
Microsoft heeft dinsdag een nieuwe update voor Windows 10 uitgebracht. De KB5028244-update lost 19 bugs op in het besturingssysteem.

Microsoft brengt tweemaal per maand een update uit voor Windows 10. Voor juli zijn we intussen toegekomen bij de tweede, optionele, non-security preview update: KB5028244. Microsoft zegt met de update verschillende prestatie-, gaming- en printerbugs in Windows 10 te hebben opgelost.

Microsoft verhielp verder nog een bug in de Zoek-app die toegang tot het startmenu belemmerde. Ook zegt Microsoft dat sommige VPN-applicaties na recente Windows 10-updates geen verbinding konden maken. KB5028244 zou dat probleem moeten verhelpen. Datzelfde geldt voor de bug die audio- en displayapparaten liet verdwijnen nadat een Windows 10-systeem uit slaapmodus werd ontwaakt.

Onderdeel van de update is ten slotte een aanvulling van de Vulnerable Driver Blocklist. Die lijst in Windows 10 voorkomt dat drivers met bekende kwetsbaarheden worden misbruikt in (hack)aanvallen. Het gaat om zogeheten Bring Your Own Vulnerable Driver (BYOVD)-aanvallen. Details over de drivers die aan deze lijst werden toegevoegd, worden niet expliciet genoemd.

Installeer de KB5028244-update

Microsoft brengt de KB5028244-update uit als een optionele non-security preview-update. Gebruikers hoeven de update dus niet te installeren. Bedrijven kunnen de update gebruiken om problemen voor hun systemen op te sporen én te mitigeren voorafgaand aan Patch Tuesday. Daarmee dient de update hoofdzakelijk als voorloper van de aanstaande Patch Tuesday-update, die gedeeltelijk dezelfde bugoplossingen zal bevatten.

Degenen die de update willen installeren moeten daarvoor terecht in het updatepaneel. Laat het systeem zoeken naar updates en klik op ‘Download en installeer’ bij de optionele update. Bij dit pakket staat ook het eerdergenoemde (KB5028244) pakketnummer genoemd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business