Nieuws

Ecologische zoekmachine Ecosia laat je treintickets vinden en kopen

treintickets
© Istock / Sculpies
“Reizen is slecht voor het milieu”, moeten ze bij Ecosia gedacht hebben. In samenwerking met Omio, een multimodaal vakantieboekplatform, laat de ecologischer zoekmachine je nu naar treinritten zoeken.

Ecosia zet zich neer als de meest ecologische zoekmachine: de organisatie plant bomen om de koolstofuitstoof van zoekopdrachten te compenseren. Wie binnenkort een milieuvriendelijke vakantie wil boeken, kan met de zoekmachine dus zonder schuldgevoel naar hotels en reizen zoeken. Wie écht klimaatvriendelijk wil zijn, kiest dan voor de trein in plaats van het vliegtuig. De vertrek- en aankomsturen van de treinen zullen binnenkort rechtstreeks in de zoekmachine te raadplegen zijn.  

Zoek je in de zoekmachine naar bepaalde sleutelwoorden, zoals “Brussel naar London”, dan zal er een speciale tool bij de zoekresultaten verschijnen. Die “Ecosia Trains”-tool is een integratie die je info over je treinrit laat opzoeken. Ook een ticket kopen wordt makkelijk gemaakt. Eenmaal je tevreden bent met de aangeboden rit, kan je doorklikken naar de website van Omio. Daar kan je meteen een treinticketje kopen en afrekenen.

Tickets kopen

Je zal je ticketje dus niet CO2-neutraal kunnen kopen, je kan het alleen maar vinden met Ecosia. De zoekmachine zag naar eigen zeggen wel nood om de functie in te bouwen. Maar liefst twee miljoen zoekopdrachten per maand gaan over treinverkeer in Europa. Volgens Ecosia toont dat er veel vraag is voor een makkelijke tool om je treinrit in te boeken. De vraag is natuurlijk maar hoe veel van die zoekopdrachten uiteindelijk in tickets omgezet worden – en bijkomend: hoeveel van die tickets daadwerkelijk voor de trein zijn.

Aangezien railnetwerken vaak in beheer zijn van landelijke organisaties, kan het moeilijk zijn om langere reizen goed ingepland en geboekt te krijgen. Ecosia en Omio maken dat proces in ieder geval al een pak makkelijker. Ook bij Ecosia weten ze dat het makkelijker is om online het goedkoopste vliegtuigticket te kopen  dan om een lange treinrit te boeken. Met de nieuwe tool wil Ecosia een oplossing voor dat probleem

De tool is beschikbaar in België, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Finland, Noorwegen, de Verenigde Staten, Canada, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en Oekraïne. Via Omio kan je treintickets voor heel wat sporen kopen, waaronder ook dat van de NMBS in België. Elders kan je onder andere van Amtrak (VS), LNER (VK), GWR (VK), Avanti (VK), SNCF (Frankrijk), OBB (Oostenrijk), NS (Nederland), Deutsche Bahn (Duitsland), Eurostar en andere spoorbeheerders ticketjes kopen via Omio. Een volledige lijst is te vinden op hun website.

Uitgelicht artikel Het 5G-netwerk komt ook naar het vliegtuig. EU zet deur open voor 5G op vliegtuig

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business