Nieuws

Eerste VanMoof-overnamebod rolt binnen

VanMoof e-bike
© VanMoof
VanMoof heeft zijn eerste overnamebod ontvangen. Het Amerikaanse Micromobility.com zegt een niet-bindend bod te hebben uitgebracht.

Micromobility.com meldt in een persbericht dat het reeds een bod deed op VanMoof. Het bedrijf zegt dit bod uit te brengen om zijn “groeidoelen in de micromobility-markt te versterken”. Tegen welk bedrag het fietsmerk zou worden overgenomen, wordt niet genoemd. Ook gaat het in eerste instantie om een niet-bindend bod: zo’n bod kan zonder zwaarwegende redenen worden ingetrokken. Het Amerikaanse bedrijf zegt te werken aan een bindend bod. Wanneer dit verwacht kan worden, laat het bedrijf onbenoemd.

Wat de gevolgen zijn van de overname van VanMoof door Micromobility, blijft koffiedik kijken. De overnamepartij zegt wel te willen investeren in het e-bikesegment. Verder wordt vol interesse naar het ‘succesvolle abonnementsmodel’ van VanMoof gekeken. Dit model wil Micromobility gebruiken om “het productaanbod van de groep te versterken”.

Over een voortzetting van VanMoof als e-bikefabrikant wordt niet gesproken. Mogelijk wil het bedrijf vooral de technieken bemachtigen die de fietsfabrikant bezit.

Faillissement VanMoof

Momenteel is het ongeweten of er andere geïnteresseerden zijn. Na het faillissement op 18 juli liet het curatorteam weten op zoek te gaan naar doorstartmogelijkheden. Een overnamepartij hoeft de schulden van het fietsmerk alvast niet over te nemen. Door het faillissement worden die schulden bij een doorstart – onder een nieuwe eigenaar – weggestreept.

Wat een mogelijke overname betekent voor VanMoof-bezitters moet mettertijd blijken. De fietsen van het Nederlandse merk werken niet zonder servers; of althans, niet als eigenaren van zo’n e-bike hun digitale fietssleutel niet lokaal opslaan. Zo’n sleutel kan nu alvast bewaard worden in een app van het Belgische Cowboy: Bikey.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business