Nieuws

Google verbetert zoekfunctie van Google Chrome voor Android en iOS

Google Chrome
© iStock / stockcam
Google Chrome is niet alleen op desktops, maar ook op mobiele apparaten, de meest populaire browser. Google voegt nu een aantal verbeteringen toe.

Google heeft een aantal nieuwe functies gelanceerd voor Google Chrome op mobiele apparaten. Concreet gaat het om vier functies die je moeten helpen vinden wat je zoekt. Alle functies zijn beschikbaar op Android-apparaten. iOS-gebruikers zullen het voorlopig met twee functies minder moeten stellen.

Met een eerste functie wil Google je vooral ideeën geven voor je zoekopdracht. Zit je op een webpagina en tik je de zoekbalk open? Dan zal je nu een aantal suggesties zien staan, met de vermelding “gerelateerd aan deze pagina”. De suggesties zullen te maken hebben met hetgeen op de webpagina staat die je op dat moment bezoekt. Google geeft het voorbeeld van iemand die op een site over Japan zit – die persoon kan met de voorgestelde zoekopdrachten meteen op zoek naar lekkere restaurants en leuke bezigheden in Japan. De functie is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-gebruikers, al moet je wel op een ondersteunde webpagina zitten om de suggesties te zien verschijnen.

© Google

Daarnaast krijgen Android-gebruikers meteen zicht op wat andere mensen zoal googelen. Om het overzicht van trending zoekopdrachten te zien, hoef je alleen maar een nieuwe tab te openen en op de adresbalk te klikken. Daarna scrol je naar onder tot je de lijst met vaak gezochte onderwerpen gevonden hebt. Wie Google Chrome gebruikt op zijn iPad of iPhone zal de functie “later dit jaar” ook zien verschijnen.

© Google

Verder zit er een functie in Android die Google “Touch to search” heet. Met die functie kan je je vinger lang op een woord houden om er meteen meer informatie over te krijgen. Google breidt de functie nu uit met gerelateerde zoekopdrachten. Kom je dus een woord of onderwerp tegen waar je meer over wil weten? Hou het dan lang ingedrukt – Google zal meteen extra informatie en bijkomende zoekopdrachten aan je bezorgen.

© Google

Tot slot bezorgt Google nu ook meer zoeksuggesties aan zijn gebruikers. Het was zo dat je bij je zoekopdracht tot 6 suggesties kreeg. Google maakt hier nu 10 suggesties van. De meest relevante items komen bovenaan de lijst, terwijl minder relevante zoeksuggesties en webpagina’s naar onderen geschoven worden. De functie was al even beschikbaar voor Android-gebruikers, maar wordt nu ook voor iOS-gebruikers ontgrendeld.  

Uitgelicht artikel ChromeOS Google koppelt Google Chrome los van ChromeOS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business