Nieuws

Apple Music krijgt ‘Discovery Station’ om muziek te ontdekken

apple music
© iStock / stockcam
Apple Music, de muziekstreamingdienst van Apple, komt met een nieuw radiostation. Met dat radiostation kan je nieuwe muziek ontdekken.

Opmerkelijk genoeg deelde Apple officieel nog niks mee over het nieuwe radiostation, dat de naam ‘Discovery Station’ met zich meekrijgt. Het is de bedoeling dat het radiostation je volledig nieuwe muziek zal voorschotelen. Muziek die je nog niet eerdere hoorde, met andere woorden. De nieuwe afspeellijst komt naast je persoonlijke afspeellijst te staan, en heeft dus ongeveer dezelfde functie. Met één groot verschil: je persoonlijke afspeellijst laat ook muziek horen die je al een tijdje kent.

Nog niet alle gebruikers zien het nieuwe ‘Discovery Station’ verschijnen, wat erop wijst dat Apple bezig is met de uitrol ervan. Het radiostation is in ieder geval wel beschikbaar waar je het zou verwachten: of je nu op je smartphone, op je pc of vanuit een webbrowser luistert.

In het verleden wist Apple steeds redelijk goed om te gaan met muzikale aanbevelingen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn: dit Discovery Station is het antwoord van Apple Music op Spotify’s Discover Weekly. Met Discover Weekly bezorgt Spotify je wekelijks een afspeellijst met nummers, waarvan een deel nieuw voor je zal zijn. Voor Discovery Station is dat hetzelfde, al probeert Apple je wel tot volledig nieuwe muziek te introduceren.

Wie weet: misschien leer je jouw volgend lievelingsnummer wel kennen via een algoritme. Zin om meteen naar het nieuwe radiostation te beginnen luisteren? Dat kan via deze link.

Uitgelicht artikel Apple Music Sonos krijgt Dolby Atmos-ondersteuning op Apple Music

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business