Nieuws

Uitrol nieuwe Google Agenda-widgets gaat van start

Google Agenda
© Unsplash/bewerking door TechPulse
Google is woensdag gestart met de uitrol van Material You-widgets in Google Agenda. De widgets werden in juli door de zoekgigant aangekondigd.

Google is de uitrol gestart met versie 2023.30.0.x van de Agenda-app. Vanaf die versie zien Android-gebruikers de nieuwe Material You-widgets verschijnen. Functioneel gaat het om dezelfde widgets als in eerdere versies van Google Agenda. Ze tonen dus nog altijd per datum je afspraken. Ook kan je via de ‘+’-knop rechtsboven een nieuwe afspraak in je agenda aanmaken. 9to5Google meldt verder dat de informatiedichtheid bij de twee kleinere widgets is afgenomen door de Material You-vormgeving.

Wat is er dan wel nieuw? Eigenlijk alleen het Material You-verfje. Die designtaal houdt Google sinds Android 12 aan voor zijn besturingssysteem en Android-apps. Daarbij kiest Google ook op basis van je achtergrond een reeks passende themakleuren. Die kleuren zie je terug in de achtergrond van de widgets én de knoppen. Ook oogt het ontwerp door de nieuwe taal platter, en zijn knoppen groter geworden.

Google Agenda was één van de laatste apps die nog een Material You-sausje moest ontvangen. Recent bracht de zoekgigant ook enkele wijzigingen in de app aan. Zo bevat de kalenderapp voortaan ook datzelfde Material You-design in de tijdselectietool. Daarnaast kreeg de app nieuwe knoppen – die knoppen introduceerde Google in Material 3.

Uitrol van start

Om het nieuwe ontwerp te zien verschijnen is een app-update nodig. Die update wordt intussen via de Google Play Store uitgerold. Of de update al op jouw Android-telefoon klaarstaat? Controleer dat via de Play Store. Eventueel kun je ook een veilig installatiebestand downloaden via APKMirror.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business