Nieuw Google Agenda-ontwerp krijgt vorm

Google Agenda
© Unsplash/bewerking door TechPulse
Google is gestart met het opfrissen van zijn Agenda-app met Material You 3-kenmerken. Google Agenda krijgt ditmaal onder meer een nieuwe tijdselectie-tool.

Functioneel wijzigt er niets aan Googles Agenda-app. Wel is de zoekgigant begonnen het ontwerp aan te passen naar Material You 3. Eerder kreeg de app daarvoor al nieuwe selectieknoppen. Met de nieuwe server-side update wijzigt ook de tijdselectie-tool.

Het gewijzigde ontwerp bevat ditmaal de themakleuren van je achtergrond. Daarmee oogt de tool iets frisser dan voorheen en past deze als geheel beter in de Agenda-app. Google gebruikt de kleur van je Android-interface immers ook voor de selectieknoppen en de Agenda-interface als geheel.

Material You Google Agenda
© TechPulse

Material You-widgets

Daarnaast rolt de zoekgigant Material You-widgets uit voor Agenda. Nieuws over de widgets verscheen begin juni. Een officiële lanceringsdatum bleef echter onbenoemd. De uitrol is nu echter definitief van start gegaan. Zoals gewoonlijk passen de Material You-widgets zich aan naar de ingestelde stijl in Android. Ook krijgen de widgets grotere knoppen. Functioneel is er echter niets gewijzigd aan de widgets. Bovendien houdt Google het bij dezelfde widgetselectie die het voorheen voor de agenda-applicatie ontwikkelde.

Opvallend is dat deze widgets twee jaar op zich lieten wachten. In 2021, met de release van Android 12, liet Google al doorschemeren nieuwe widgets te willen ontwikkelen. Na lange tijd komt het daar nu dus écht van.

Nieuw Play Store-ontwerp

De Agenda-app is alvast niet de enige plek waar met Material You wordt geverfd. Ook de Play Store kreeg recent een nieuw, maar tijdelijk, likje van die verf. Eerder dit jaar nog werd verder bekend dat de Weer-app een nieuw – op Material You gebaseerd – uiterlijk meekrijgt. Een definitieve uitrol van het nieuwe design is echter niet van start gegaan. Wanneer dit staat te gebeuren is ook nog ongeweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business