Nieuws

Disney+ gaat accountdelen verbieden

Disney Plus
© Unsplash/Mika Baumeister
Streamingsdienst Disney Plus heeft aangekondigd accountdelen vanaf 2024 te beperken. Hoe Disney het verbod precies wil instellen, blijft nog onbesproken.

Het nieuws komt uit monde van Disney Plus-CEO Bob Iger. Die meldt ditmaal dat het bedrijf op zoek is naar manieren om accountdelen te beperken. Wel houdt de CEO de deur voor accountdelen op een kiertje. “We onderzoeken actief hoe we het delen van accounts kunnen aanpakken en wat de beste opties zijn voor betalende abonnees om hun accounts te delen met vrienden en familie”, liet de topman weten tijdens de presentatie van Disneys kwartaalcijfers.

Dit kan één van twee dingen betekenen. Ofwel komt Disney niet met een volledig verbod op het delen van accounts, of laat het – net zoals op Netflix – extra huishoudens toevoegen. Momenteel kunnen Netflix-abonnees vanaf het Standard-plans extra huishoudens toevoegen. Voor 3,99 euro per maand kunnen ze dan alsnog hun account blijven delen.

Wanneer Disney Plus de exacte uitwerking van zijn verbod op accountdelen bekendmaakt, is nog niet bekend. Wel past de streamingsdienst later dit jaar de voorwaarden van abonnementen aan. “Later dit jaar zullen we beginnen met het bijwerken van onze abonneeovereenkomsten met aanvullende voorwaarden en ons beleid voor het delen van accounts”, meldt Bob Iger.

Advertentie-abonnement

Disney bracht woensdag eveneens het nieuws naar buiten zijn advertentie-abonnement breder uit te rollen. Momenteel is dit abonnement enkel in de VS beschikbaar. Een uitrol in Europa staat nu ook in de boeken, specifiek vanaf 1 november 2023. Het abonnement kost dan 5,99 euro per maand. Als bestaande Disney-klant krijg je in december ook een prijsstijging te verwerken, tenzij je overstapt op het nieuwe advertentie-abonnement.

Of dit ook staat te gebeuren in België en Nederland is nog onzeker. Het bedrijf meldt het nieuwe abonnement enkel in ‘geselecteerde EMEA-markten’ aan te bieden. De genoemde prijsstijging hangt vermoedelijk ook samen met de komst van dat abonnement. Goed om te vermelden is wel dat we in België minder betalen voor een Disney Plus-abonnement dan in omringende landen. In België betaal je 8,99 euro per maand, terwijl Nederlandse klanten maandelijks 9,99 euro aftikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business