Nieuws

Google haalt digitale handtekeningen naar Docs en Drive

digitale handtekening
Worden al je documenten online opgeslagen? Dan is het ook maar handig dat je er meteen een digitale handtekening aan kan hangen.

Een functie voor elektronische handtekeningen wordt toegevoegd aan Google Docs en Google Drive. Google kondigde vandaag aan dat ze met een open bètafase voor digitale handtekeningen van start gaan. Iedereen met een Individueel Google Workspace-account kan aan de slag met de bèta voor de handtekeningen. Voor gebruikers die deel uitmaken van een gezamenlijk abonnement geldt dat zij zich moeten aanmelden om in het bètaprogramma opgenomen te worden.

De functie is vooral gericht op kleinere bedrijven. Met de nieuwe functie hoeven documenten niet meer gedownload, afgedrukt, getekend, ingescand en dan opnieuw opgeladen te worden. In plaats daarvan kan je nu rechtstreeks in het Google Docs-bestand je handtekening toevoegen. De nieuwe functie stelt je in staat om zelf handtekeningen te zetten, maar ook meteen om handtekeningen op te vragen.

© Google

Voor Google Docs zullen die handtekeningen als aparte tekstvelden in het document voorkomen. In Google Drive kunnen handtekeningen ook voorkomen als tekstveld in een .pdf-bestand. Zo kan je belangrijke documenten meteen (laten) ondertekenen, zonder er teveel stappen voor te moeten nemen.

Meer functies

Later dit jaar plant Google om meer functies naar zijn elektronische handtekeningen te brengen. Zo komt de mogelijkheid om een handtekening te vragen aan meer dan één persoon nog beschikbaar. Hetzelfde geldt voor mensen zonder Gmail-account: zou kunnen op dit moment hun krabbel nog niet zetten, maar dat zou dus binnenkort moeten veranderen.

De uitrol van de functie begint vandaag en kan voor individuele gebruikers tot 15 dagen in beslag nemen. Tussen nu en over twee weken zal je dus de mogelijkheid om digitale handtekeningen te maken zien verschijnen. Workspace-administrators kunnen zich inschrijven op een lijst om deel te nemen aan het bètaprogramma en vroeger toegang te krijgen tot de functie.

Uitgelicht artikel Dropbox Google Workspace-bestanden verdwijnen uit Dropbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business