Nieuws

WhatsApp komt met schermvergrendeling op pc en Mac

whatsapp
Beeld via Canva
WhatsApp verandert bijna continu, maar dan wel alleen op je telefoon. Binnenkort komt er een update naar de desktop-app die je heel wat privacy oplevert.

Je kan WhatsApp niet alleen op je telefoon installeren, maar ook op je laptop of computer. Nadeel aan die desktop-versie is dat al je berichten open en bloot op je bureaublad staan en dat ze amper beveiligd zijn. Je telefoon? Die zit vergrendeld in je broekzak, met eventueel nog een vergrendeling voor WhatsApp erbovenop. Een nieuwe functie, beschikbaar in de bètaversie van WhatsApp, werkt dat tekort nu weg.

De functie wordt momenteel uitgerold naar een select aantal bètagebruikers, aldus WaBetaInfo. De komende dagen zou de functie naar meer gebruikers moeten uitrollen. Na verloop van tijd wordt de upgrade ook toegepast voor reguliere WhatsApp-gebruikers.

Wat er dan precies nieuw is? WhatsApp introduceert schermvergrendeling voor de desktop-client. Daarmee zal je, net zoals dat op iOS en Android kan, WhatsApp volledig kunnen vergrendelen. Stel je zo’n scherm in? Dan zal WhatsApp naar je wachtwoord vragen wanneer je de applicatie probeert te openen. Wachtwoord vergeten? Dan kan je de desktop-applicatie tijdelijk loskoppelen van je account en daarna met je smartphone weer verbinden.

De beveiligingsfunctie is al een hele tijd in ontwikkeling en wordt intern al langer getest. Gebruik je geen bètaversie van WhatsApp? Het is moeilijk om te zeggen hoe lang je dan zult moeten wachten om de schermvergrendeling te kunnen gebruiken. Je kan er wel van uitgaan dat de functie ook voor jou beschikbaar komt als ze eenmaal 100% op punt staat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business