Nieuws

Google Assistant verdwijnt van oude horloges

Fossil Google Assistant
© Fossil
Google stopt naar verluidt met de ondersteuning van Google Assistant op Wear OS 2-smartwatches. Enkel Wear OS 3 en Wear OS 4 worden nog ondersteund.

Google kondigde het nieuws vooralsnog zelf niet aan. Wel stuurde het bedrijf reeds een update uit voor de Wear OS-app met informatie over Google Assistant op Wear OS 2-smartwatches. “De ondersteuning van Google Assistant op dit horloge wordt binnenkort beëindigd. Upgrade naar een nieuwer horloge dat Google Assistant ondersteunt en Wear OS 3 of hoger draait”, leest de melding die Google met de update meestuurde, meldt 9to5Google.

Gezien deze app enkel wordt gebruikt voor Wear OS 2, staat vast dat het einde van Google Assistant op Wear OS 2-apparaten nabij is. Wanneer de ondersteuning definitief ten einde komt is vooralsnog niet bekend.

Nieuwe Assistant-app

Het lijkt er alvast op dat Google het aantal te ondersteunen platformen wil beperken. Zo kwam de Assistant niet naar Fitbits Sense 2 en Versa 4, terwijl voorgaande generaties wel toegang kregen tot de spraakassistent. Gebruikers met een Wear OS 3- of Wear OS 4-smartwatch hoeven zich voorlopig nergens zorgen over te maken; Assistant blijft gewoon beschikbaar op die OS-versies.

Sinds Wear OS 3 wordt Assistant ook op een andere manier aangeboden. Waar de spraakassistent op Wear OS 2 zat ingebakken in de Google-app, wordt de assistent op Wear OS 3 en later als losse app aangeboden. Wijzigingen voor Google Assistant volgen ook met updates voor die applicatie.

Uitgelicht artikel Skagen Falster Gen 6 Wear OS 3 Wear OS 3 is onderweg naar je Skagen-smartwatch

Dit heeft er wel toe geleid dat niet elke Wear OS-smartwatch toegang krijgt tot de spraakassistent. Gebruikers kunnen de app op niet-ondersteunde modellen ook niet handmatig installeren.

Ook op Fossil-horloges

Waar Google Assistant op Wear OS 3 eerst exclusief was aan de Galaxy Watch 5 en Pixel Watch, is dat intussen gewijzigd. Eigenaren van Fossil-horloges op Wear OS 3 ontvingen eind juni een update met Assistant-ondersteuning. Voorlopig blijft de spraakassistent wel afwezig van de Ticwatch Pro 5 van Mobvoi – een smartwatch die eveneens op Wear OS 3 draait.

googlegoogle assistantmobielWear OS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals